Elder Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Mobotray ma własne zintegrowane okablowanie gdyż jest obracana wokół swojego środka w różne strony. Wymusiło to wpinanie wiązek głównych zasilacza w przedłużki wchodzące pod mobotray tak że miejsce łączenia wypada centralnie ma środku tacki. Zasilacz będzie w zabudowie kierunkującej przepływ powietrza z opcją szybkiego demontażu. System mocowań zabudowy jak w koszach na hdd w Lian Li tzw dziurki od klucza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2013 to zapewne ma już jakieś rozwiązanie kwestii zasilania . "No shit Sherlock!" . Już wiesz o co nam chodzi ? Wtrącasz jakieś takie puste gadki, za przeproszeniem z tyłka wzięte. Uwierz mi na słowo, nie musisz przekonywać Kaszpira o czymkolwiek, ani zapewniać, że Elder wie co robi, bo my tu o tym już dawno wiemy. Także postaraj się wykluczyć tego typu wstawki, bo są pointless. Pisz sobie, byle z sensem. :) 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2013 (edytowane) Otrzymałem system mocowań Bosch Rexroth,to podstawa projektu i dzięki nim konstrukcja jest niezwykle sztywna po skręceniu a jednocześnie modułowa i pozwalająca na dowolne zmiany elementów wnętrza budy. W Black Ice wszystko co jest w środku unibody można dowolnie zmieniać...nie to co w typowych budach solid box.Trwają prace nad przygotowaniem prototypu alfa zarówno dla Stage1 jak i Stage2. Wszystkie elementy wewnętrzne budy są w prototypie wykonane z HIPS. Tani materiał pozwalający przed wykonaniem docelowych elementów z aluminium sprawdzić rozwiązania, spasowanie i kompatybilność wszystkich wewnętrznych paneli budy. Owszem można od razu z aluminium wykonać elementy ale każda pomyłka to koszty i marnowanie materiału. Stąd pomysł by użyć do alfy HIPS i nie pakować się w wykonanie docelowych modułów bez wykonania prototypu i kontroli wymiarów. Co ciekawe HIPS w wersji matowej faktury czy imitacji skóry jest bdb opcją na covery do innych projektów. Prawdopodobnie użyję go w Fortress FT0 Lotha na zabudowanie okablowania wychodzącego z zasilacza i osłonę zatok. Kolejny update wkrótce... Edytowane 3 Września 2013 przez Elder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 Cięcie i gięcie.Pięć minut drogi od domu mam firmę z profi parkiem maszynowym (gilotyny/giętarki/prasy itd)Tak było najszybciej i najwygodniej przygotować hurtem wszelkie elementyktóre pójdą na zabudowę wnętrza Stage1 i Stage2.Tak obecnie wygląda po rozłożeniu elementów na dwu stołach warsztatowych cały Sajgon :)Nie zostało już zbyt wiele wolnego miejsca a muszę gdzieś wiertarkę kolumnową wcisnąćbo czeka mnie wiercenie z trzystu otworów i ich fazowanie.Użyłem bardzo twardego i sztywnego aluminium stopowego (dural) zapewniającego sztywność długich elementówbez wzmacniania przetłoczeniami i kombinacji z zaginaniem większości krawędzi.Elementy wnętrza budy są proste w wykonaniu i łatwo wymienialne...modułowa konstrukcja.Teraz czas na detale...wiercenie,dopasowanie,skręcanie elementów,wycięcie otworów pod chłodnice,łączniki i prowadnice.Mozolna dłubanina która zajmie trochę czasu.Pogoda pod psem,leje...więc raczej podziałam w warsztacie niż wybiorę się w plener. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RavenMT Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2013 Świetne, następna buda jaką bym robił też tylko full custom. Trzymam kciuki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2013 Asus dłuugo kazał mi czekać...ale doczekałem się 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2013 Elder, skąd masz ten system Rexroth, i w jakich wymiarach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2013 Profile 40x40 mm i nakrętki młoteczkowe M6 kupione w ARMA. http://arma.info.pl/katalogi/ Śruby czarne od iksmodiwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2013 Dzieki za info. Wczoraj poczytałem sobie o systemie Rexroth firmy Bosh i jestem pod wrażeniem, co można z tego zrobić (de facto wszystko to wchodzi w sklad systemu do tworzenia linii produkcyjnej). Tak mnie tylko zastanawia, czemu kupies 40x40, to troche duże. Zastanawia mnie też jak chcesz zamontować te płyty HIPS do tego systemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2013 HIPS jest wyłącznie do tworzenia wersji testowych coverów i kilku wewnętrznych elementów. Wykonanie od razu w aluminium wiąże się ze stratami materiału jeśli wywiercisz otwory mocujące i coś po montażu nie stroi. HIPS jest tani,coś pójdzie nie tak to wywalasz i robisz nowy prototyp. Rexroth 40x40 wybrałem bo tyle miejsca będzie za mobotray...mogę sobie na to pozwolić bo buda ma 250 mm szerokości. Rozwiązanie jak w Case Labs,za mobotray mieszczą się węże,kranik,przepływomierze,okablowanie i dowolna ilość dysków SSD i HDD. Mam wewnątrz budy clean look. Zmniejsza to również ilość zatok do minimum. Koncepcja od pierwszych renderów ewoluowała,nowych renderów nie robiłem bo czasu nie mam na przedstawianie i renderowanie wszystkich pomysłów jakie mi do głowy przychodzą...za dużo tego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2013 No właśnie coś mi te płyty HIPS nie pasowały do finalnej wersji. Fakt, do prototypownia nadają się idealnie, tez o tym myślałem, jednakże mam sporo dykty, ktora tez sie nada ;) Co do renderów, nic mi nie mów, jak zobaczyłem, te Twoje profile, to zacząłem drążyć temat - pochlastać się można od pomysłów. W sumie tak myślę, że te profile to bardzo dobry pomysł, ale myślałem raczej nad profilami wykorzystywanymi przy konstrukcji szafek wystawowych - nadaje się idealne do tego, co chcę zrobić. Utknałem, bo nie mogę się zdecydować, czy iść w 4 jednolite słupki, czy przeciąć je w połowie a między nie wsadzić płytę 5mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2013 Rexroth jest kosztownym rozwiązaniem,widziałem kilka benchtable z niego wykonane Stren i EvOcarlos takiego używa. http://www.benchtec.co.uk/forums/threads/1361-Pics-Benching-setups!?p=75217&viewfull=1#post75217 GoatsOnGoats (co za nick ) zrobił z tego standy do zewnętrznych chłodnic. http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?t=168624 Do budowy custom budy nie wiem czy ktoś wcześniej tego używał,nie pamiętam bym się z tym spotkał w worklogach custom budek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2013 Stage1,kolejne prace --------------------------------- Dopasowanie elementów przed wierceniem i skręcaniem w całość konstrukcji...niby drobiazg. Powiedziałem sobie: "Zanim wywiercisz otwory przymierz i pomyśl...inaczej coś na pewno schrzanisz" Tym bardziej że tych otworów masz około setki do wywiercenia. Taśma samoprzylepna i wstępny test. Widać teraz ile miejsca zajmują wewnątrz budy chłodnice wraz z wentylatorami. Powyżej i poniżej mobotray zostaje jakieś 30mm do wentylatorów...wystarczająco dużo na poprowadzenie węży do przelotów na tył budy. Spójrzmy ile miejsca za mobotray mamy do dyspozycji. Hmm 40mm x650mm x650mm ... można tutaj upchnąć dowolną ilość dysków,przepływomierze,węże,kraniki,aquaero LT,kable zasilacza i nie zaśmiecać tymi wszystkimi tematami wnętrza budy wokół mobo. Do zrobienia fotek z górną chłodnicą potrzebny był pomocnik Ceownik poniżej chłodnicy będzie miał wycięcie/szczelinę 500x30mm przepuszczająca powietrze. Jej kształt i wielkość jest widoczna w postaci białej wklejki ze ściętymi narożnikami. Trzeba to wyfrezować przy pomocy frezarki RotoZip...praca planowana na najbliższy weekend. Tak samo z górnym ceownikiem... Biała kartonowa wstawka to przymiarka rozwiązania gdzie wlot powietrza do budy w postaci ramki wysokości 380mm szer 200mm z zamontowanym filtrem demciflex znajdzie swoje miejsce. Przepływ powietrza jest przez front budy jak w Lian Li TYR X2000...dalej chłodnice wyrzucają powietrze górą i dołem budy. Na razie zagadką jest czy taka gęstość filtra i takiej wielkości wlot powietrza sprawdzą się przy 8 sztukach NB PRO PK2 wyrzucających powietrze poza budę :hmm: Także w tylnej ścianie budy powietrze z chłodnic będzie wyrzucane otworami na dole i górze budy. Zastanawiam się tylko czy dać tam siatkę mesh round,czy HEX...mam jedną i druga,zrobię przymiarki. Pomiędzy chłodnicą a ścianą wewnętrzną budy mamy jakieś 26mm wolnego miejsca na poprowadzenie węży i okablowania wentylatorów. Teraz pytanie...Dlaczego zrezygnowałem z kaset widocznych na renderach pierwszej wersji budy i całkowitego zabudowania i ukrycia chłodnic i wentylatorów? Powód prosty. Chcę mieć widoczne wentylatory i chłodnice bo lepiej to wygląda w budzie i pozwala na jeszcze jedno usprawnienie.Tylna ściana budy będzie otwierana na zawiasach. Chłodnice można wysuwać z prowadnic wraz z tacką na której są zamontowane.Otwierana ściana tylna umożliwia też wysuwanie tacki mobo i wyjmowanie jej z kompa. W sumie wyjmowanie tacki z mobo i wyjmowanie chłodnic czeka nas przy czyszczeniu układu i warto było wykonać taką modyfikację aby ułatwić sobie obsługę/zmiany elementów i co najważniejsze czyszczenie z kurzu układu. Doskonale zdaję sobie sprawę jak kolosalne ilości m3 powietrza przechodzą przez układ z dwom chłodnicami 560 w ciągu miesiąca. Filtr Demciflex nie odciąży mnie całkowicie od czyszczenia układu z kurzu więc lepiej mieć wygodę montażu demontażu podzespołów a szczególnie wentylatorów i chłodnic. Po wierceniu otworów i montażu w całość Stage1 zostanie podesłać ją do malowania proszkowego. Oczywiście czeka mnie jeszcze zrobienie stelaża do zamontowania zasilacza,kaset na montaż za mobotray SSD i HDD oraz napędu szczelinowego ODD. To detale...a wiem dobrze że detale zajmują masę czasu na ich wykonanie. Nadal biję się z myślami czy BR ODD nie umieścić jak Charles nacinając w unibody szczelinę... ...czy też dać je na płask za frontowym panelem w połowie jego wysokości :hmm: Przynajmniej jedno ułatwienie w kwestii 2.5" SSD i HDD chcę wykorzystać i zamontować kilka sztuk po ciemnej stronie mobotray. Obustronnie montowane do budy szyby panele/boczne zostawiam sobie na sam koniec prac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 Opcja z nie zabudowywaniem chłodnic jest rzeczywiście lepsza, szkoda je chować. Obudowa jest bardzo duża, widać to dopiero po przymierzeniu chłodnic i tacki na mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 It's ALIVE! Będziesz maskował wentyle na dole jakąś siatką, bo człowiek coś tam zmienia, upada mu śrubka, i zostanie przemielona niszcząc wentylator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 aerial @ Przeglądając worklogi doszedłem do takiego właśnie wniosku,wyeksponowanie chłodnic i wentylatorów to plus dla projektu. Myślę że ta zmiana poprawi wygląd całego LC zainstalowanego w BI. Co do rozmiarów BI wbrew pozorom nie jest to duża zmiana względem poprzednio używanej 800D. Obudowa jest około 4cm wyższa i dłuższa od Corsair Obsidian 800D (609mm X 609mm X 229 mm) i 2cm szersza. Tyle mi brakowało w 800D abym mógł ja zmodyfikować do swoich potrzeb...BI ma rozmiary 650mm x 650mm x 250mm. Kaszpir @ Ewentualne osłony/grille mogę zrobić z siatki hex,jakoś round mesh mi nie pasuje do tego projektu. Mam około metra kwadratowego tego rodzaju siatki z prześwitem ponad 80% więc na osłony wentylatorów będzie w sam raz. Umieszczenie napędu szczelinowego to kolejny temat do rozważenia. Dam go na top to dostaje się tam kurz i...nie obrócę budy upside down. Jednak dał bym ODD na front w połowie wysokości frontu tylko... tylko równolegle czy prostopadle do frontowej ściany budy? Opcja #1 Opcja #2 Dlaczego takie położenie względem środka symetrii budy? Zaplanowałem że do invertred ATX budę po prostu wystarczy postawić na top więc ODD musi być montowany symetrycznie aby w obydwu położeniach korpusu budy był do niego wygodny dostęp. Tak na szybko obróciłem budę na fotkach aby pokazać o co chodzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 Opcja druga najlepsza. Nawet nie sugerowałem siatki z okrągłymi otworami ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2013 (edytowane) Jakie dalsze plany? Zamontuję zawias otwierający tył mocuję do profili Bosh Rexroth... po otwarciu tylnej ściany budy tacki z chłodnicami i mobotray można po prostu wysunąć z budy. Znacznie ułatwia to czyszczenie układu i zmiany w hardware. Sterownik pomp Koolance i Aquaero montuję w cover zasilacza tak że ponad i poniżej zasilatora wypadają. Zrobię prototyp zabudowy do przymiarek w budzie to będzie wszystko widoczne.No to wracamy do podziemi i działamy dalej... Wiercenie,frezowanie...nic specjalnego,jak z tym struganiem skończę to dopiero coś będzie konkretnego widać. Na razie typowe i nudne prace w aluminium. ............ CDN... Edytowane 15 Marca 2014 przez Elder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2013 Może sie czepiam, ale nie powinenes najpierw robic otworu wstepnego mniejszym wiertlem? wiem ze to dwa razy wiecej roboty.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2013 (edytowane) Co nowego? Blender i wstępne projekty Stage2 ... kilka fotek i info. Cóż wyszła mi taka CaseLabs Magnum STH10 ale oparta o unibody jak w Temjin TJ07. Render uświadomił mi że pakowanie się w taką opcję jest zbędne... brak jej urody i wielki kloc wychodzi... jak w Case Labs. Zdecydowanie Stage1 jest faworytem i na niej się koncentruję. CDN... Edytowane 15 Marca 2014 przez Elder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2014 Kolejny up...na razie zajmuję się coverami do wnętrza budy, właśnie po szarpaninie z trzema firmami w których nie mogli z braku matryc przebrnąć skomplikowanego czterokrotnego gięcia płatów blachy aluminiowej mam wykonane zamówienie.Skończyło się użyciem profi giętarki cyfrowej LVD firmy Ursviken. Zdjęcia kiepskie ale deszcz nie pozwolił mi wynieść tego przed dom aby w dziennym świetle cyknąć foty. Mała zabudowa zasilacza do SLI lub TRI SLI Podwójna zabudowa zasilacza do konfigu superpower 4WAY SLI Docelowo kasety/zabudowy chłodnic mają być tak zamontowane...wentylatorami w stronę korpusu. Na dziś to tyle...w weekend w wolnym czasie zedrę taśmę zabezpieczającą z coverów i biorę się za montaż i spasowanie wszystkiego w budzie. A raczej w budach...bo robię trzy jednocześnie. Pierwsza ma chłodnice na trayach wsuwanych w szyny...w ten sposób: druga i trzecia kasety do zabudowy chłodnic widoczne na fotkach powyżej. Kwestię zamontowania stada ośmiu dysków SSD i HDD za mobotray tak rozwiązałem:ICY DOCK EZ-Fit Litehttp://www.icydock.com/goods.php?id=165 cdn... 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2014 Kwestię zamontowania stada ośmiu dysków SSD i HDD za mobotray tak rozwiązałem: ICY DOCK EZ-Fit Lite http://www.icydock.com/goods.php?id=165 Napisz proszę, czy HDD "pewnie" w tym siedzą, czy nie wpadają w wibracje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2014 Keep on going ;) Miło widzieć, że projekt powoli, ale cały czas zmierza ku celowi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2014 HDD w tym nie siedzą... w BI taki zestaw SSD zamontuję: Za storage odpowiada NAS i temat z głowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2014 http://abload.de/img/p12804576rksy.jpg 6K na klawiaturze :plom: Kiedy złożysz to do kupy daj proszę znać, czy dyski siedzą w tym adapterze ciasno, czy są jakieś luzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2014 Ok. Obecnie dyski pracują w IcyDock w benchu...EZ-Fit Lite przetestuję w wolnym czasie i napiszę info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2014 Nie śpię...działam Cięcie,pilnik,przymiarki i takie tam nudne tematy mam już za sobąi mogę kilka nowych fotek zamieścić...Slide rad tray działa gładko i wyjęcie obydwu chłodnic z budy do serwisu/czyszczenia wentylatorów zajmuje chwilę.Kolejny temat to pomysł na otwieraną i zdejmowaną z zawias mobotray.Ma to ułatwić maksymalnie obsługę układu LC gdyż cały set mobo/grafy po odpięciu szybkozłączek Koolance QDCwyjmowało by się w 20 sekund z budy do serwisu/czyszczenia.Rozpracowania wymaga system aluminiowych zdejmowalnych zawias z blokadąumożliwiająca pracę w wersji ATX jak i inverted ATX.Zawiasy muszą trzymać tak by przy flip mode mobotray nie wypięła sięa jednocześnie ułatwić łatwe wyjęcie tacki bez rozkręcania wielu śrub.Zastanawiam się czy nie dać mobotray z 20 mm od ściany głównej budy...wtedy cztery dyski ssd mogę za tacką zamontowaći mieć do nich dostep po otwarciu tacki.Opcji jest masa aż nie wiadomo na co się zdecydować...to mi się bardzo podoba,brak ograniczeń jakie daje w pełni modularna konstrukcja budy.Wszystko można tu zmieniać i w prosty sposób dostosować do swoich potrzeb.Jutro wycinam boczne akrylowe panele do budy i cover na przód budy w którym ma być montowany filtr powietrza.W sumie niewiele zostało do zrobienia...tyle że są to drobne czasochłonne rzeczya mam fioła na punkcie detali :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2014 (edytowane) Patent z mocowaniem chłodnic super, wyjmowana tacka też. Będzie nie tylko imponujący układ, ale i funkcjonalny. Jedyne co mnie jeszcze ciekawi, jak to się będzie prezentować już z zabudowanym środkiem. Bo na ten moment ciągle wydaję się, że jest aż za dużo wolnego miejsca obok płyty. Syndrom długich bud. Edytowane 8 Maja 2014 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2014 Będzie dobrze. Jak zamontuję zabudowę zasilacza,system wyjmowalnych filtrów w przegrodzie wsuwanej na front budy i grubasa LUNDa to zrobię fotkę i wtedy okaże się że ilość miejsca między mobo i frontem budy jest wykorzystana w całości...to kwestia pozycjonowania elementów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Androctonus Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2014 Cudeńko 8-O Funkcjonalność na miarę CaseLabs. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...