rlz Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 (edytowane) Siemnako, podkręcam procesor Intel Core2Quad Q8200 2.3GHz Yorkfield. Płyta główna: Gigabyte X38-DS5. Wszystko jest ładnie pięknie ale mam kilka pytań. Na razie osiągnąłem wartości: FSB = 445x7 = 3115 V = 1,356 I tu mam pytanie czy tak wysokie napięcie nie zaszkodzi mu? Nie zdegraduje się za szybko? Edytowane 4 Stycznia 2012 przez rlz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miczael Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 Siemnako, podkręcam procesor Intel Core2Quad Q8200 2.3GHz Yorkfield. Płyta główna: Gigabyte X38-DS5. Wszystko jest ładnie pięknie ale mam kilka pytań. Na razie osiągnąłem wartości: FSB = 445x7 = 3115 V = 1,356 I tu mam pytanie czy tak wysokie napięcie nie zaszkodzi mu? Nie zdegraduje się za szybko? Zależy czym chłodzisz i jakie masz temperatury? Pamiętaj, że bardzo ważna jest sekcja zasilania procesora i też należało by pomyśleć o jej schłodzeniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rlz Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 Chłodzenie jest boxowe. Przy zamkniętej obudowie, pod biurkiem temperatura max nie przekracza 70*C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...