Deacon_Frost Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 (edytowane) Dokonałem w pracy migracji z systemu Windows XP Professional do Windows Vista Business (tylko taką miałem opcję) i wszystko OK (sterowniki i programy), poza jednym małym wyjątkiem...Otóż, podczas włączania systemu pokazuje się opcja wyboru pomiędzy: 1. Wcześniejsza wersja Windows 2. Windows Vista Business 3. Windows Recovery Miejsca raptownie się zmiejszyło z 25 GB wolnego do ok. 8 GB (to chyba za dużo), żadna nowa partycja nie powstała, ale skąd takie zabranie pamięci...?! Jak usunąć opcję "Wcześniejsza wersja Windows" i wogule pozostałości po tej "Wcześniejszej wersji Windows" ?! Z góry dzieki za info i odpowiedź. p.s Migracja, znaczy Upgrade z XP do Vista z poziomu systemu, bez formata. Edytowane 4 Stycznia 2012 przez Deacon_Frost Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 Masz na C coś takiego jak Windows.Old? Zapewne dokonałeś niestandardowej instalacji bez formatowania dysku lub zwyczajniej aktualizacji i stąd pozostałości po wcześniejszym systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deacon_Frost Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 Przecież piszę że "Upgrade", nie robiłem format - bo nie mam na to czasu...Teraz chce usunąć stare dane. I gdzie może być ten "Windows.Old"??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 Bezposrednio na dysku c: Jezeli drazni Cie tylko tabelka przy uruchamianiu mozna ja usunac... W xp bylo to banalne ale w tej imitacji systemu nawet nie wiem czy jest taka mozliwosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 Bezposrednio na dysku c: Jezeli drazni Cie tylko tabelka przy uruchamianiu mozna ja usunac... W xp bylo to banalne ale w tej imitacji systemu nawet nie wiem czy jest taka mozliwosc Jest, dokładnie w tym samym miejscu co w XP. Edytowanie listy systemów odbywa się inaczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...