Skocz do zawartości
jarwar

8RDA+ i AXP2000+ i @ tylko 2100

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Właśnie zalożyłem sobie miedziany coolerek i chciałem coś wycisnąc z mojego Antka a tu shit. Czy z podniesionym napieciem (max ustawiałem 1,75)czy bez, idzie max na FSB 140, obniżyłem pamięci do 87% i też nic, przy FSB 150 nawet nie wstaje. Pamięci to jakieś noname 333MHz i w tej chwili asynchronicznie tak pracują. Athlon Toughbred A, USDM Epoxa pokazuje mu jakieś 42-45 stopni. Słyszałem że FSB 166, te Athlony osiągają bez żadnych kłopotów? Czy to możliwe że mam zwaloną płytę lub procek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie też nie chciał isć powyzej 144 przy zmianie ustawień w biosie dopiero zmiana na zworce płyt na 166 i idzie bez problemu na 166 .Przy 166 na mojej płycie dopiero się <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span> dzielnik 1/5 a w biosie mogłem podciągnąć tylko do 165 poza tym przy 144 efektywne taktowanie pamięci miałem 350 a też mam noname333 może przez nie nie chciało isć szybciej a na 166 to pokazuje taktowanie pamięci 333 .To taktowanie pamieci to sprawdziłem programem CPU-Z można go ściągnać z:

http://www.cpuid.com/download/cpu-z-118.zip

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam palomino i tez kicha, jak go kupoalem to niewiedzialem co bralem, teraz zaluje, fsb 166 to dla mnie mazenia :?

probowales obnizac mnoznik ?

Niezalamuj sie tylko zobacz jaka jest granica mhz dla Twojego procka, a poźniej sproboj dojsc do niej przy max fsb obnizając mnoznik.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...