Skocz do zawartości
olo.d

asrock k7s8x??????

Rekomendowane odpowiedzi

stefe każdy chwali swoje, ale ten L7S7A2 jest lepszy od twojego Asrocka. Przecież nie będę się wdawał w polemikę czy mam czy nie mam tego ECSa. A lamerem byłem jakieś 10lat temu :)

nie napisalem wcale, ze to czy to mobo jest lepsze czy gorsze, ale wypowiedzialem sie na temat jakiegos kolesia co napisal, ze kijem by tego nie ruszyl

nie napisalem tez, ze jestes lama ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myślę że obu nas pogodzi KGB :) tzn. kiedyś 8KHA+ był moim marzeniem ale był za drogi, teraz daje jeszcze radę ale na mojego ECSa bym już go nie zamienił :).

no co ty,moja mobo dopiero sie rozkreca ,po vmodzie pokaze co potrafi :P

a kupilem ja za 250pln w listopadzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tydzień temu zmieniłem swoją K7S5A na AsRocka K7S8X i ... jest DUŻA różnica :) Wszystko lepiej chodzi ale za to z tym U-COP'em ( specjlanym układzie do podkręcania ) jest OSTRY wałek :/ Mojego Durona 1300 jak podkręciłem do 1400 non-stop były zawiechy :/ Może i to wina procka ( w końcu Morgan - stare wydanie Duronów ) ale 100 MhZ ... :roll:

Ogólnie płytkę polecam ale odrazu radzę !!! --- Zakupienie/wsadzenie karty dżwiękowej . bo mimo iż na niej jest zintegrowany 5.1 to ... aż żal gadać --- same trzeszczenia , zniekształcenia głosu itd. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko lepiej chodzi ale za to z tym U-COP'em ( specjlanym układzie do podkręcania ) jest OSTRY wałek :/ Mojego Durona 1300 jak podkręciłem do 1400 non-stop były zawiechy :/ Może i to wina procka ( w końcu Morgan - stare wydanie Duronów ) ale 100 MhZ ...  :roll:

U-COP – (Universal CPU Overhiting Protection) hardware’owe rozwiązanie zabezpieczające procesor (zarówno Intel jak i AMD) przed przegrzaniem. System nie jest kontrolowany i ustawiany z poziomu BIOS’u czy żadnej aplikacji. Po prostu U-COP sam wykrywa rodzaj procesora i dostosowuje do niego temperaturę krytyczną, po przekroczeniu której natychmiast odcięte zostaje napięcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ASrock k7s8x ale wersje R 3.0 - ma zmiane mnoznika - dzialaja nawet te powyzej 12,5x na moim xp1700 (spokojnie testowalem 14, 15x)

Druga sprawa to podkrecanie - osiagnalem FSB200 na starych Hynixach 333 i chodzila bez problema (tylko zalozylem wentylek na chipset bo grzal sie niemilosiernie)

Dzwiek - jest dobry, pod warunkiem uzywania najnowszych sterow od C-Medii - poprzednie wersje faktycznie mialy znieksztalcony dzwiek i 'plastikowy' bas - teraz juz jest dobrze.

Na ta plyte przenioslem sie z Epoxa 8Rda+ (ze wzgledow finansowych) i nie zaluje!!! Epox nie wchodzil na 200FSB :) Z SoundStormem mialem troche problemow - teraz nie mam zadnych... Moze dzwiek jest gorszy ale na glosnikach klasy P580 creativa i tak tego nie czuje...

Plytka stabilna jak skala - nie odbiega nic a nic pod tym wzgledem od nf2. Wydajnosc na podobnym poziomie, a na pewno wydajniejsza od Kt400 (tez mialem). Bardzo ladnie zachowuja sie kontrolery IDE, wydaje mi sie, ze sa nieznacznie szybsze niz np. w nf2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh, ja na NB mam mały serykny radiatorek na kleju zalmana, i nie potrzeba wentyla przy FSB 200 :D

dźwięku zintegrowanego nie używam bo mam lepszy. kolega ma tego asrocka i twinmosy 466 więc niedługo będzie jechałz FSB ile bozia dała :D najpewniej wyniki będą po świętach. acha, i koleżance kupił ecs na kt600 i sis podoba mu się bardziej, kt600 to nie jest to :!: SIS jest na prawdę swietny ostatnio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...