silencer7 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2012 Poniżej schemat mojej sieci: schemat sieci W obecnej konfiguracji - czyli przy ustawieniu takim, że oba budynki działają w tej samej puli adresów 192.168.1.X nie mogę w budynku 2 połączyć się z bramą w budynku 1 (wpisując w przeglądarce 192.168.1.1). Po zmianie puli adresów w budynku 2 na inną np. 192.168.2.X wszystko jest OK i z bramą mogę się połączyć bez problemu. Czym to może być spowodowane i co trzeba zrobić żeby przy obecnej konfiguracji można było połączyć się z bramą w budynku 1 z komputera w budynku 2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2012 W AP Client nie ustawia się osobno IP dla WIFI i dla LAN? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silencer7 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2012 Dzięki za zainteresowanie. W załączeniu ustawienia LAN i WAN mojego AP Client'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2012 Niestety, nie pomogę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silencer7 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2012 (edytowane) W dniu 7.01.2012 o 20:24, Klaus napisał(a): Niestety, nie pomogę. A to dlaczego? :( Aż taka trudna sprawa? :( Edytowane 7 Stycznia 2012 przez silencer7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salata Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zostaw jeden dhcp serwer w sieci. Wszystkie AP powinny być spięte przez interfejs LAN z siecią a nie WAN. Wtedy powinno ruszyć. AP łączące budynki działać powinny w trybie bridge. Tapnięte z Galaxy II Pozdrawiam Marcin 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silencer7 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 W dniu 8.01.2012 o 07:52, salata napisał(a): Zostaw jeden dhcp serwer w sieci. Wszystkie AP powinny być spięte przez interfejs LAN z siecią a nie WAN. Wtedy powinno ruszyć. AP łączące budynki działać powinny w trybie bridge. Tapnięte z Galaxy II Pozdrawiam Marcin Marcin!! Wielkie dzięki! Zadziałało jak ręką odjął. Ja to miałem wcześniej ustawione tak, że AP miał "bridge" a AP Client miał "Wireless ISP". Działało jakoś więc nie wnikałem. A tu proszę, taki zonk. Co więcej wygląda na to, że pomogłeś mi w dwóch tematach, bo nagle zadziałały VOIPy bez problemu - opisywałem to tutaj Jeszcze potestuję, ale wygląda na to, że wszystko działa w końcu jak należy. Super forum! ;) B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...