errorPL Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 Cześć. Ostatnio postanowiłem zobaczyć czemu mój komputer ma tak niską wydajność (5800 w 3dmarku06 i gry mulą). W gpu-z zauważyłem, że grafika chodzi na przepustowości x1 zamiast x16. Aktualizowalem bios mobo, wyjmowałem i wkładałem grafikę, czyściłem slot pci, styki, zwiększałem szynę pcie z 100 na 101, 102, 103 itp. Co jeszczę mogę zrobić? Czy trzeba będzie kupić nową grafikę? INTEL C2D E7200 + SCYTHE NINJA2 MSI P35NEO GOODRAM 2GB 800MHz ASUS 9800GT 1GB GLACIATOR TAGAN 330W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 Jeśli w Biosie masz x16 to prawdopodobnie sterownik nawala, zainstaluj RivaTunera i sprawdź czy dasz radę zmienić. Popatrz też w panelu nVidii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 a moze zapomniales wpiac dodatkowego zasilania do karty graficznej? bios przywrocony do ustawien fabryczych? probowales na innych slotach (jesli plyta takie posiada)? no i jeszcze sterowniki do mobo moze producent wypuscil nowe. to samo ze sternikami do karty graficznej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
errorPL Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 (edytowane) To znaczy gdzie mam szukać tego rivie i panelu? Jakaś zakładka czy coś? @up zasilanie podlaczone, Bios ma domyslne, Innych slotow pci x16 nie ma, Stery do grafy najnowsze Do mobo zaaktualizuje. Edytowane 8 Stycznia 2012 przez errorPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...