Skocz do zawartości
Adam1234

Nowe części do 1000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam a więc tak:

Budżet - do 1000 zł razem z przesyłką kurierską czyli do wydania mam jakieś 950 zł

co chcę kupić:

płytę główną

ram

procesor

wymagania:

-płyta główna musi obsługiwać napęd i dysk ATA/IDE czyli potrzebuje jednego takiego gniazda

-chcę aby procesor współpracował z radeonem 4870

-komputer będzie wykorzystywany do gier

to co sam wyszukałem:

płyta główna - ASRock M3A770DE AMD 770 Socket AM3

ram - Kingston HyperX 2x2GB 1600MHz DDR3

procesor - AMD Phenom II X4 960T Black Edition

koszt z przesyłką około 900 zł

dodatkowe informacje:

jeśli chodzi o zasilacz to mam 500W od chiefteca więc powinno wszystko być ok

pytania:

-czy ten zestaw jest dobry ewentualnie co byście zmienili (polecili lepszego)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz opcję AMD i Intel. Zapewne Intel okaże się wydajniejszy, ale nie jest to różnica na tyle znaczna by AMD traciło sens. Przede wszystkim w Twoim zestawie zmieniłbym płytę, bo Cię zwyczajnie stać, a ta ma już pewnie ze 3 latka i nie obsłuży ewentualnych nowych procesorów. Pomyśl o czymś na chipsetach serii 8 z czarnym gniazdem lub serią 900.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz opcję AMD i Intel. Zapewne Intel okaże się wydajniejszy, ale nie jest to różnica na tyle znaczna by AMD traciło sens. Przede wszystkim w Twoim zestawie zmieniłbym płytę, bo Cię zwyczajnie stać, a ta ma już pewnie ze 3 latka i nie obsłuży ewentualnych nowych procesorów. Pomyśl o czymś na chipsetach serii 8 z czarnym gniazdem lub serią 900.

no dobra ale czy pod tą płytę pasował by ten procesor? ewentualnie czy można zaoszczędzić jakoś na pamięciach bo te które wybrałem kosztują 100 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi