jezol Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 Witam, Mam postawiony serwer : AMD 4200 4gb ram DYsk1 : 80Gb SATA 7200 (Dysk systemowy) DYSK2 : 160GB SATA (Dane) DYSK3: 500GB USB (DANE) Sprzęt pod kontrolą Debiana 6. Przez Sambę mam udostępnione dyski z danymi, filmami itp. Sieć rozdziela ruter Linksys WRT54. Serwer po kablu. Następnie na Macbooku przez wifi chcę otworzyć filmy fullHD z DYsku 2 lub Dysku 3. Większość działa płynnie ale np mam fullHD Avatara, Gladiatora i cos tam jeszcze i te filmy mają ponad 15GB każdy. I te filmy już płynnie nie działają. Na macu mam zużycie sieci 2mb nie zależnie który film otworzę oraz czy to będzie pod MAC OSX czy Windows 7 64Bit prof. Ktoś ma jakis pomysł co może być przyczyną że te filmy zacinają ?? Dodam że jak dysk USB podepne pod port USB w Macbooku to windows i mac otwierają wszystkie filmy płynnie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 wifi nie wyrabia i wcale mnie to nie dziwi, skoro niektore filmy osiagaja nawet 50 mbit w samym strumieniu video podlacz kablem i bedziesz mial odpowiedz od reki, wifi w standardzie n daloby rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...