Skocz do zawartości
Megabyte

Podkręcanie procesorów - ksiązka

Rekomendowane odpowiedzi

Wydawnictwo helion wypuściło książeczke o podkrecaniu procków. Opis jej znajduje się pod adresem http://helion.pl/ksiazki/podpro.htm. Niedługo bede robił zakupy w helionie i sie zastanawiam czy wziosc sobie te ksiazeczke. Jak myślicie jest w niej dużo ciekawych informacji, ktorych np nie mozna znalezc w internecie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I pytanie jak długo będzie ona aktualna :lol: Trochę się jednak zmienia - nowe płyty, nowe pamięci i wreszcie nowe procki.

Poza tym jest tam link do "przykładowego rozdziału" i przy okazji do spisu treści. Mnie to w każdym razie nie ruszyło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewne będzie to kompendium wiedzy zebrane z różnych forów- zebrane "do kupy", zredagowane, oprawione i wydrukowane. Jako że cylk wydawniczy trochę trwa więc pewnie nie będzie najnowszych tricków np. drut-moda.

IMO- będzie to pozycja dla ludków kompletnie "zielonych"...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sie własnie obawiam ze nie dowiem sie nic wiecej niz wiem. W koncu co moze byc opisane w ksiazce ktora ma 300 stron. Ksiazka wyglada na w miare aktualna, w spisie tresci widac ze w ksiazce opisuja jak przetaktowywac Tbredy. Tylko dziwne ze oddzielnie opisuja 1700, 1800 i szybsze modele. Mi nie chodzi głownie o samo odblokowywanie mnoznikow tylko jak sie zachowuje jadro procesora po przetaktowaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie musi byc zla pozycja

wlasnie z ksiazki Heliona "Anatomia PC" dowiedzialem sie ze kazda plyta Socket7 jest w stanie polknac mnoznik 6x ,tylko niektorym trzeba pomuc lutownica,szkoda ze dowiedzialem sie o tym w Styczniu tego roku,bo bym 4 lata temu zaoszczedzil kupe kasy i mial wtedy V2

ale wracajac do tematu to ksiazka zaskoczyla mnie aktualnoscia ,wydanie VI rok 2001 ,a zawierala dane P3 1130 i Athlona T-bird 1000 ,jak na ksiazke to niezle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie z ksiazki Heliona "Anatomia PC" dowiedzialem sie ze kazda plyta Socket7 jest w stanie polknac mnoznik 6x ,tylko niektorym trzeba pomuc lutownica .....

Zgadza sie, a najlepszy jest ten koleś na okładce. Wygląda jakby był po lufce i wkłada w ISA kartę PCI :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie z ksiazki Heliona "Anatomia PC" dowiedzialem sie ze kazda plyta Socket7 jest w stanie polknac mnoznik 6x ,tylko niektorym trzeba pomuc lutownica .....

Zgadza sie, a najlepszy jest ten koleś na okładce. Wygląda jakby był po lufce i wkłada w ISA kartę PCI :lol:

akurat na tym wydaniu co widzialem jest tylko plytka drukowana i tasma,bez zadnego kolesia

widac kapneli sie i poprawili :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...