HeardThrone1215 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 Witam. Mam nadzieję, że nikogo nie obrażę moim pytaniem bo z tego co widzę czym wy się zajmujecie moje pytanie jest co najmniej egzotyczne. Problem wygląda następująco. Zmieniłem ostatnio wszystkie podzespoły. Płyta i procesor są specjalnie stworzone do podkręcania (w moim przypadku nie do ekstremalnego tylko użytkowego)Przy próbie zmiany taktowania zegarów (procesor) (karta graficzna)nic się nie dzieje, tzn program do tuningu coś tam mieli restartuje komputer pokazuje, że zmienił taktowanie z 3,3 GHz do 4,6 GHz a kiedy wchodzę we właściwości mójego komputera, pojawia się informacja że taktowanie zmieniło się z 3,3 na 3,3 czyli nic się nie zmieniło dotyczy to procesora i karty . Karta po zmianie przezemnie taktowania sama wraca do ustawień domyślnych wogule nie chce się podkręcić. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć co się dzieje a najlepiej jak to naprawić. Aha przy starcie systemu coś strasznie piszczy chyba cewki ASUS P8Z68 DELUX/GEN 3 I5 2500K 3,3 GHz RADEON 7970 OCZ 600W ..... KINGSTON 4x 2GHz mugen 2 Jeśli będzie coś więcej potrzeba to służę. Z góry dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 EFI zapamiętuje mnożnik x42? Taktowanie sprawdź w cpu-z. BCLK daj na 100MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...