Skocz do zawartości
KoVol

AMD APP/Stream konwersja wideo- problem.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam:

- HD6850

- 8GB RAM

- i5 2300 (OC ~3.5GHz w trybie turbo)

- Windows 7 (64) professional

Sterownik ekranowy wersja 12.1a (data wydania 5 styczeń 2012) oraz testowane także na wersji 11.12 (13/12/2011)

Zainstalowane dodatkowe biblioteki:

-AMD-APP-SDK-v2.6-Windows-64.exe (208.8 MB)

-OpenCL1.2-Static-Cplus-preview-drivers-Windows.exe (213.4 MB)

http://developer.amd.com/sdks/AMDAPPSDK/downloads/Pages/default.aspx

W opcjach catalysta zaznaczona opcja "włącz przyspieszenie" w sekcji konwerter wideo AMD.

Program do kompresji wideo to ArcSoft MediaConverter v7.5 który wykorzystuje technologie AMD APP. W opcjach programu zaznaczyłem opcję "use GPU decoding".

Problem polega na tym że do konwertowania materiałów wideo nie jest wykorzystywana karta graficzna, niezależnie od tego jaki format zapisu wybiorę.

Format wejściowy pliku wideo MKV, formaty wyjściowe jakie sprawdzałem H264 avi, H264 MP4, MP4, MPEG1, MPEG2, MPEG4 AVI.

Wykorzystanie karty graficznej według programu MSI Afterburner 0%, temperatura GPU nie zmienia się.

Teraz moje pytanie co źle skonfigurowałem, lub co źle robię że nie działa mi wsparcie GPU przy konwersji wideo?

Proszę o pomoc. Z góry dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi