Skocz do zawartości
Hormonn

Jaki dysk twardy do pc i przenośny 2,5 cala

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam do wydania około 800zł na te dwa dyski.

Nie musza to być demony szybkości, ważne aby były mało awaryjne.

Dysk do komputera to oczywiście SATA, pojemność nie ma znaczenia. Myślę że 320GB-640GB to max. Dysk będzie używany jako systemowy oraz przechowywane dane.

Co do dysku przenośnego, to fajnie by było aby odbudowa była gumowa, chodzi o to że często z tego ustrojstwa będą korzystać chłopaki wieku 12lat, a wiadomo jak to jest z dziećmi. USB 2.0 spokojnie wystarczy, poki co nie przewiduje rozbudowy ich peceta.

Komputer w którym to będzie używane bardzo podobny do mojego z podpisu, w tym że płyta to MSI P35.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o dysk twardy, to możesz pomyśleć nad tym:

http://www.morele.net/dysk-western-digital-caviar-blue-3-5-500gb-sata-iii-7200rpm-wd5000aakx-353686/

Jeżeli zaś chodzi o dysk przenośny, to może niech ktoś inny wykaże się tutaj odpowiednią pomocą :)

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o dysk twardy, to możesz pomyśleć nad tym:

http://www.morele.ne...000aakx-353686/

Jeżeli zaś chodzi o dysk przenośny, to może niech ktoś inny wykaże się tutaj odpowiednią pomocą :)

Skłaniałem się własnie ku zakupowi WD, ale czekałem że może ktoś podrzuci jakiś inny pomysł. W takim razie będzie WD, bo są chyba najmniej awaryjne według mnie.

A co z dyskiem przenośnym ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi