Mord13 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 Witam wszystkich!! Mam problem z rozdzielczoscia w win 7. A wiec mialem starego poczciwego xp i postanowilem zmienic na win 7 i tutaj zaczaly sie problemy. Na xp gry i windows chodzil na maksymalnej rozdzielczosci 1920-1080. Kiedy zainstalowalem win 7 dzialaja mi tylko wybiorcze rozdzielczosci a maksymalna ktora moge ustawic to 1600/1024 72hz . Przy rozdzielczosci 1600/1200 wyskakuje mi komunikat z monitora "input not supported"(przy mniejszych rozdzielczosciach tez). dlaczego? przy 1600/1200 obraz wyglada zdecydowanie lepiej. Na 1600/1024 napisy sa niewyrazne i ogolnie jakosc cienka. Sprawdzalem wszystkie czestotliwosci odswiezania obrazu. Opis monitora mam "rodzajowy monitor inny niz pnp" Aktualizowalem sterowniki monitora i napisalo ze mam wlasciwe. Karty graficznej tez mam najnowsze. Monitor to: Aoc Lcd monitor N20W Karta graficzna: Palit geforce gtx 560 Z gory dzieki za wszystkie pomysly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 (edytowane) Nie miałeś płytki cd do monitora? bo "rodzajowy monitor inny niz pnp" wskazuje na to, że nie są zainstalowane sterowniki, inaczej - są zainstalowane najgorsze windowsowe jakie mogą być. Spróbuj z cd jak masz, a jak nie to po odptaszkowaniu "pokaż zgodny sprzęt" ręcznie wybierz sterownik "rodzajowy monitor pnp" w "standardowe typy monitorów", jeśli nie ma Twojego na liście. Daj znać jakie efekty. Edytowane 17 Stycznia 2012 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 (edytowane) Z tego co wyczytałem, monitor ma rozdzielczość 1680x1050. Wyższej rozdzielczości czy to w jednym czy w drugim wymiarze nie przyjmie. Edytowane 17 Stycznia 2012 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mord13 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 Monitor chodzi na 1680x1050. Udalo mi sie rowniez wloczyc na rozdzielczosci 1920x108(kominikat input not supported nie wyskoczyl) ale obraz nie miescil sie w ekranie. Plytki do monitora nie mam. a gdzie mam odptaszkowac "pokaż zgodny sprzęt" bo nie potrafie znalezc. A zeby wybrac te rozdzielczosci o ktorych pisze wyzej musialem wybrac z "lista wszystkich trybow". Dlaczego nie pokazuje mi wyzszych rozdzielczosci normalnie w menu? Sterownikow nigdzie do niego nie moge znalezc moze ktos pomoze? Przypominam AOC LCD Monitor N20W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 Wachlować sterownikiem możesz, jak wedziesz w menadżer urządzeń -> prawym na swój monitor (w Twoim obecnym przypadku "rodzajowy monitor inny niz pnp" -> Aktualizuj... -> i tutaj nie automatycznie, tylko przeglądaj w poszukiwaniu sterownika -> Pozwól wybrać z listy -> tutaj, gdy masz ptaszek to pokaże Ci zgodne sterowniki. Jak odznaczysz, to możesz instalować praktycznie każdy, więc spróbuj w "standardowe typy monitorów" wybrać "rodzajowy monitor pnp", jednak nie wiem, czy to coś da. Najlepiej poszukaj na necie sterownika do swojego monitora, na szybko luknąłem na stronę AOC i jakoś nie widać sterownika do modelu N20W :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mord13 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 No na stronie Aoc tez nie znalazlem. Teraz mam tylko problem z rozdzielczoscia w grach, wykrywa mi tam tylko maksymalnie 1600x1024, mimo ze mam ustawiona ogolnie 1680x1050. Jak zrobic zeby w grach byla taka sama rozdzielczosc? Jak ktos mi znajdzie Sterowniki do tego monitora bede szczesliwy bo ja szukam i lipa. Aoc lcd monitor n20w Model nr.TFT20w90PSA+. pozmienialem jak sugerowales wyswietla mi "urzadzenie wyswietlajace:VGA?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 W "lista wszystkich trybow" też nie ma 1680x1050 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mord13 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2012 jest mam ustawiona 1680x1050 ale w grach maksimum moge 1600x1024 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...