lefar Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2012 Witam, posiadam kartę KFA2 GeForce 9800GT 1GB, po 15minutach grania temperatura podskakuje do 115C i wyłącza się komputer. Podczas spoczynku temperatura wynosi około 70C. Od trzech lat mam tę kartę. Być może czas najwyższy zmienić pastę na karcie? Pasty termoprzewodzące dzielą się na te do procesorów i do kart graficznych? Tutaj odnośnik do zdjęć karty oraz procka. Picasa Web Albums - Rafał - Karta i procek Prosiłbym o polecenie mi jakieś pasty, gdyż tak naprawdę jeszcze nie zmieniałem pasty ani na procku ani na karcie graf. P.S Płyta główna: Gigabyte GA-EP43-S3L CPU: Intel Core 2 Duo E8400 GPU: KFA2 GeForce 9800GT 1GB PSU: OCZ ModXStream Pro 500W 80+ RAM: 2x2GB DDR2-800 Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bloodneo Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2012 Ja używam arctic silver 5, nie ma podziału dajesz tą pastę pod procesor albo kartę graficzna, cienką równomierną warstwę. Albo robisz tak jak na filmie http://www.youtube.com/watch?v=EyXLu1Ms-q4&feature=related Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2012 Nie rób sobie jaj z tym wentylatorkiem w obudowie. Jest miejsce na 120mm to taki tam zamontuj. Odkurzałeś kiedykolwiek chłodzenie karty graficznej? Masz jakiś wentylator z przodu dostarczający tlen do komputera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lefar Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2012 Takie wysokie temperatury może powodować brak/zła pasta? Tak obudowę karty z 1,5 roku temu zdejmowałem i oczyszczałem. Ten mały wentylatorek na tylnej ścianie dostałem z obudową, a lewą ścianę obudowy mam zawszę otwartą, powinienem zamykać? Czyli rozumiem, że w lewej ścianie obudowy powinien być wentylator dostarczający tlen do komputera a z tyłu tam gdzie mam ten mały, wentylator który wypuszcza powietrze na zewnątrz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2012 Brak pasty, zła pasta, stara pasta może powodować wysokie temp. Wypadałoby to czyścić co parę miesięcy. Najlepiej jak obudowa jest zamknięta. Z przodu na dole wentylator dostarcza do komputera zimne powietrze, z tyłu u góry wyciąga ciepłe. Z boku wentylator niekoniecznie. Mając chłodzenie boxowe warto stosować airdukt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2012 Widać że kurz jest na chłodzeniu. Przeczyść dokładnie kartę. Polecam zamontować arctic silencer 5, tani a dobry i cichszy od chłodzenia standardowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...