Gość tormen Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2012 (edytowane) Witam wszystkich serdecznie. Mam głęboką nadzieję, że u Was znajdę pomoc, bo sam nie potrafię jakoś sensownie podkręcić mojej konfiguracji, oto ona: MSI p45 Neo3 FR Core 2 Quad 9550 + SilentumPC SPARTAN HE923 DDR 2 A-Data cl 4 Vitesta extreme 800+ Zasiłka to Bequiet 650W Bios najnowszy. Ustawienia w default prezentują się tak: Nie mogę za żadne skarby wyjść z fsb powyżej 380. Przy 390 i odpaleniu Prime95 - zwiecha po kilku sekundach. Temperatury proca - max 55 stopni. Co zrobiłem do tej pory w ustawieniach widzianych powyżej: EIST: disabled FSB: 380 Timingi ramów poluzowałem do 5-5-5-15 Ustawiłem dzielnik tak aby ramy chodziły ok 700Mhz (dokładnie nie pamiętam, musiałbym wskoczyć do biosu). podnioslem Cpu voltage na 1.3v a ramu na 2.1v Reszta bez zmian. Jeśli znajdzie się ktoś, kto pokieruje jak za rękę co zmienić, o ile - będę szalenie wdzięczny, wierzę, że proc i ramy mają w sobie jakiś potencjał. Za wszystkie info wielkie dzięki. Edytowane 18 Stycznia 2012 przez tormen Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2012 Core 2 Quad - Q9300 / Q9450 / Q9550 / QX9650 / QX9770 - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Msi P45 Neo-f / Neo2-(fr,fr2,fir) / Neo3-(fr,fir) - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Nie potrafisz nawet znaleźć wątków poświęconych CPU oraz MOBO także po co bierzesz się za OC? Do tego sugeruję przyswoić sobie kilka pojęć - FSB Hole, FSB Wall bo Q9550 kończą się znacznie później niż jesteś w stanie na tą smutną chwilę wykrzesać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...