kloda Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2012 (edytowane) Cześć Nie wiem czemu tak jest ale jak zmieniam wartość FSB w BIOSie na dowolna np z 200 na 250 (x9) to i tak w CPU-Z czy OCCT zawsze czyta 200. Zmiany napięć są widoczne w obu programikach natomiast szyna zawsze 200! Nie wiem czemu tak sie dzieje, zmieniłem nawet baterie od biosu (bo nareszcie mam więcej czasu i odpaliłem kompa po prawie 2latach stania przy biurku - połączony był do sieci) i też nic. W załącznikach ustawienia jakie są becnie a konfig jak w sygnaturce Proszę o pomoc bo bydajność bez OC fatalna Edytowane 19 Stycznia 2012 przez kloda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2012 Doprowadź te zdjęcia do normalnego rozmiaru. Gdy będą miały 800pixeli szerokości to będą zupełnie czytelne. Obecnie nie da się ich odczytać ani z miniatury ani po powiększeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2012 A jak lekko podniesiesz FSB, dosłownie o kilkanaście MHz to również ten problem występuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kloda Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 załączniki poprawiłem, dzięki :) tak nic się nie zmienia nawet jak zmienie z 200 na 205 to i tak po wejsciu w system odczyt jest ten sam reinstalka systemu przychozi mi do głowy tylko (bo czasami piernik ma wiele wspólnego z wiatrakiem) tylko musiałbym upoządkować pół swojego życia z dysku C: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 moze bug cpu-z zobacz czy masz realny przyrost wydajnosci ... np skompresuj jakis wav do mp2 na 200 i na 300 i zobacz czasy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kloda Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 hej doszedlem do wniosku ze moze plyta jest walnieta bo nic nie moge zrobic a na allegro jest abit ip35e za 70pln moze warto stracic $? a czas naglii bo 2h do konca aukcji chociaz tak do konca nie wiem czy to wina plyty bo napiecia i mnoznik jak pisalem sie zminiaja i to odczytuje w WINxp nawet przeintalowalem system ale to nic ni dalo zawsze i nizmiennie jest FSB200 w cpu-z i moze jeszcze ten sam sprzedawca ma e5200 moze by warto zminic mojego e2160? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2012 Sorki za opóźnioną odpowiedź. A nie masz od kogoś pożyczyć innego procka albo mobki na 775 żeby wykluczyć jedno z nich? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...