pci Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 witam, ostatnio dostałem w komunikacj miejskiej mandat od tzw kanarow, za jazdę bez biletu. Nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie fakt że po spisaniu moich danych z dowodu osobistego, nie poprosili mnie o podpis, ostatnio przyszło wezwanie do zapłaty. I się zastanawiam czy taki mandat bez podpisu jest ważny ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 Teoretycznie sprawa jest do wygrania w sądzie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 teoretycznie tak, najlepiej jak by to regulował jakiś art. Ale nic mi o tym nie wiadomo :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 Poczytaj: § mandat bez podpisu – Forum Prawne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrkiel Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 Jaki znowu mandat (karny)? To jest bilet opłaty opłaty dodatkowej i przewoźnik ma rok na ściągnięcie tego. Po roku, jeśli nie skierują sprawy do sądu lub nie wyślą upomnienia listem poleconym, sprawa się przedawnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 Bez Twojego podpisu równie dobrze możesz się zapierać że ktoś inny podał Twoje dane. Nie podpisałem=nie otrzymałem. Miałem taki jak opisałem przypadek, dowiedziałem co za spryciarz podał moje nazwisko. Sprawę olałem i śpię spokojnie 3rok ;] Nie przejmuj się tym. I zacznij kupować bilety... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 po spisaniu moich danych z dowodu osobistegoCo w przypadku, gdy nie ma się adresu zamieszkania w dowodzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modd Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 Poproszą o jakikolwiek dowód tożsamości (np. prawo jazdy). Jak nie będziesz miał to albo uwierzą ci na słowo, albo wezwą policję w celu ustalenia danych osobowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 Próbowałem kiedyś się odwołać od takiego mandatu i tylko koszty mi doszły sądowe. Generalnie sędzia od mojego wejścia na salę był po stronie kanarów więc mogłem się dwoić i troić a i tak byłem na przegranej pozycji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 Trochę to bezczelne żerować tak na czyjejś pomyłce i kombinować co by tu zrobić aby nie płacić, było zakupić bilet bo i tak jest pewnie tańszy niż byś miał zapłacić za bajurę którą byś spalił jadąc samochodem. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarnodziej Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 (edytowane) Trochę to bezczelne żerować tak na czyjejś pomyłce i kombinować co by tu zrobić aby nie płacić, było zakupić bilet Hipokryzja zamierzona czy przypadkowa? Edytowane 21 Stycznia 2012 przez Czarnodziej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 (edytowane) Wiszę Ci jakiś zaległy mandat? Czy wróżysz z fusów? Edytowane 21 Stycznia 2012 przez grzegrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 pomylka bylo nie wziecie podpisu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yngwie Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 Wiszę Ci jakiś zaległy mandat? Czy wróżysz z fusów? pewnie przejrzal Twoje posty i cos znalazl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...