Skocz do zawartości
dera

sterowniki ati hd 5870

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Próbowałem juz wszystkiego i szukałem juz wszędzie , lecz nie uzyskałem odpowiedzi na mój problem .

Posiadam laptop MSI gx740 z windowsem 7 64bit, karta graficzną ati hd 5870 , myślę że reszta informacji o sprzęcie będzie zbędna.

Mój problem polega na tym że nie mogę zaktualizować sterowników do tej karty , oraz ccc .

Odinstalowuje wszystko , ściągam stery ( odpowiednie) z amd.com , uruchamiam ponownie komputer, instaluje nowe sterowniki, uruchamiam ponownie komputer i nic. Komputer widzi tylko vga nie widzi karty graficznej i zawsze jestem zmuszony by zainstalować sterowniki od producenta które mialem na płycie, tam o dziwo wszystko chodzi .

Z tym problemem walczę już jakiś czas i testowałem różne sterowniki i nic.

Jeśli ktoś znał by rozwiązanie , to był bym wdzięczny by się tym podzielił :)

Serdecznie pozdrawiam

Maciek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odinstaluj wszystko z komputera związane z grafą.

W menadżerze urządzeń wybierz kartę graficzną->zakładka sterowniki->wybierz odinstaluj i zaznacz opcje usunięcia danych z dysku.

Restart do trybu awaryjnego.

Uruchom wcześniej zainstalowany DriverSweeoer http://www.phyxion.net/Driver-Sweeper/Driver-Sweeper/Version-3-2-0/Installer.html

Wybierz ATI i niech zeskanuje.

Zaznacz wszystko co znajdzie i kliknij Clean

Restart wejdź normalnie do windowsa. System może zainstalować grafę na domyślnych sterownikach.

Zainstaluj te sterowniki: AMD Catalyst 12.1a (8.930.10 January 2) AMD Official BETA - Guru3D.com Forums

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki , pomogło .

Pytanie mam jedno , do ciebie , mozesz mi powiedziec czemu jak robilem tą metoda i zainstalowałem stery z amd.pl to nic nie zadziałalo , a te które mi podałeś chula ??

Pozdrawiam

Maciek

ps.jedyne co sie zmieniło ze komputer widzi moją karte pod nazwą 5800 a mam 5870 i jak narazie ccc nie moge odpalić .

Edytowane przez dera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi