dera Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 Witam, Próbowałem juz wszystkiego i szukałem juz wszędzie , lecz nie uzyskałem odpowiedzi na mój problem . Posiadam laptop MSI gx740 z windowsem 7 64bit, karta graficzną ati hd 5870 , myślę że reszta informacji o sprzęcie będzie zbędna. Mój problem polega na tym że nie mogę zaktualizować sterowników do tej karty , oraz ccc . Odinstalowuje wszystko , ściągam stery ( odpowiednie) z amd.com , uruchamiam ponownie komputer, instaluje nowe sterowniki, uruchamiam ponownie komputer i nic. Komputer widzi tylko vga nie widzi karty graficznej i zawsze jestem zmuszony by zainstalować sterowniki od producenta które mialem na płycie, tam o dziwo wszystko chodzi . Z tym problemem walczę już jakiś czas i testowałem różne sterowniki i nic. Jeśli ktoś znał by rozwiązanie , to był bym wdzięczny by się tym podzielił :) Serdecznie pozdrawiam Maciek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 Odinstaluj wszystko z komputera związane z grafą. W menadżerze urządzeń wybierz kartę graficzną->zakładka sterowniki->wybierz odinstaluj i zaznacz opcje usunięcia danych z dysku. Restart do trybu awaryjnego. Uruchom wcześniej zainstalowany DriverSweeoer http://www.phyxion.net/Driver-Sweeper/Driver-Sweeper/Version-3-2-0/Installer.html Wybierz ATI i niech zeskanuje. Zaznacz wszystko co znajdzie i kliknij Clean Restart wejdź normalnie do windowsa. System może zainstalować grafę na domyślnych sterownikach. Zainstaluj te sterowniki: AMD Catalyst 12.1a (8.930.10 January 2) AMD Official BETA - Guru3D.com Forums Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dera Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 (edytowane) Dzięki , pomogło . Pytanie mam jedno , do ciebie , mozesz mi powiedziec czemu jak robilem tą metoda i zainstalowałem stery z amd.pl to nic nie zadziałalo , a te które mi podałeś chula ?? Pozdrawiam Maciek ps.jedyne co sie zmieniło ze komputer widzi moją karte pod nazwą 5800 a mam 5870 i jak narazie ccc nie moge odpalić . Edytowane 20 Stycznia 2012 przez dera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...