petrzmax Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 (edytowane) Cześć, W niedziele kupiłem wszystkie części i złożyłem do kupy. Z grafiką mam taki problem że w trybie 2d czyli pulpit (głównie pulpit) pojawiają się dziwne kolorowe kwadraciki które po odświeżeniu ekranu znikają. Dodam że dzieje się to tylko po zainstalowaniu sterowników od AMD, na tych standardowych problem nie występuje. Nie jest to problem z chłodzeniem karty ponieważ temperatura w spoczynku nie przekracza 38C. Mam też pytanie odnośnie diod na tej karcie, są zielone, a w instrukcji nic o niech nie ma. Święcą się cały czas od włączenia komputera. Później postaram się dodać zdjęcia jak to wygląda. Dodam też że w trybie 3d wszystko pięknie chodzi. Oto one: Najlepsze że zapisały się robiąc print Screen O.o Edytowane 21 Stycznia 2012 przez petrzmax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 Te diody to taki bajer sygnalizujący ile faz zasilania pracuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrzmax Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 Czyli że jak bym PCIE od zasilacza nie podpiął to by się świeciło mniej czy coś w tym stylu? Dodałem zdjęcie artów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 Sprawdź jakie napięcie jest na gpu w 2d bo może jest za małe i to powoduje arty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrzmax Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 Jak mam to zrobić? Ponieważ GPU-Z w miejscu VDDC w zakładce sensors nic nie pokazuje ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 Czyli że jak bym PCIE od zasilacza nie podpiął to by się świeciło mniej czy coś w tym stylu? Nie to tylko taki bajer pokazujący ile aktualnie faz zasilania działa, u mnie się to cały czas świeci. Jak mam to zrobić? Ponieważ GPU-Z w miejscu VDDC w zakładce sensors nic nie pokazuje ;/ dziwne ....... sprawdź czy w gigabyte oc guru zobaczysz ile V jest na rdzeniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrzmax Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 Niestety ten program też pokazuje napięcie 0... A na dodatek rozpoznaje moją kartę jako 5600 series. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 Sprawdź na innych sterownikach od AMD czy problem także występuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrzmax Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 Obojętnie jakich wcześniejszych? bo na razie mam preview 12 czy jakoś tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 Wydaje mi się że tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrzmax Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 @Gkar korzystając z programu speed fan zobaczyłem napięcie jednak nie jestem pewien czy to to. W 2d wynosi 0.95V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 Napięcie w 2d wygląda na dobre, możliwe ze jedna z kości gddr bruździ. Sprawdź dobrze czy takie same problemy nie występują w 3d, odpal jakąś grę lub 3dmarka i uważnie obserwuj ekran Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrzmax Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 Robiłem już wiele razy 3dmark i Furmark i gram też sporo i w 3d jest 0 problemów ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 Sprawdzałeś różne sterowniki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrzmax Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 (edytowane) Jak na razie sprawdzałem 3 wersje nie wiem jakie teraz sprawdzić. Sprawdzałem tą z płytki(nie pamiętam numeru) najnowszą oficjalną i ten preveiw. EDIT: Jakie wersje radzili byście sprawdzić? EDIT2: Dla potwierdzenia że jednak w 3d wszystko jest okej, po 5h pracy zapuściłem 3dmarka. Wszystko okej pierwszy test już się kończy aż tu nagle z głowy jednego z ludzi rozciągała się tekstura lecąca w nieskończoność ;/ Po skończonym 3dmarku odpaliłem seriousa sama 3 i tam wszystko migało ale takowych artów z rozciąganiem tekstur nie było. Zrestartowałem kompa włączyłem Sama 3 i grałem 2h bez najmniejszych problemów... Z tego co wyczytałem problem leży po stronie pamięci. Tylko dlaczego w 3d występuje baaaardzo rzadko (pierwszy raz to był) w 2d częściej i nie stale? Wnioskuję że to już się łapie na gwarancję tylko jeżeli ujde do sklepu z grafiką to co mam powiedzieć? Po prostu wymienią grafikę na drugą, zaczną naprawiać, sprawdzać czy coś jest nie tak czy jak? Nigdy nie miałem takich problemów ;/ Edytowane 25 Stycznia 2012 przez petrzmax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...