Pawcioo Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 Problem wygląda dokładnie tak: LINK (z tymże u mnie występuje to na PC). Wyczytałem, że problem polega na nierównomiernym wyświetlaniu klatek góra-dół przez co występują "paski", które irytują mnie w grach dosyć mocno. Zakładam nowy temat bo przeglądałem parę tematów u wujka google i znalazłem tylko jedno rozwiązanie: włączenie synchronizacji pionowej. Fakt, eliminuje to cały problem, ale gra nie jest wtedy płynna tak jak w przypadku wyłączonego VSync i nie dziwię się bo porównanie 60 FPS z powiedzmy 100FPS to jest różnica... Próbowałem również włączyć potrójne buforowanie w CCC, ale nie pomaga. Czy jest jakiś inny sposób na wyeliminowanie wspomnianych pasków, które w grze irytują niemiłosiernie bez straty tylu klatek? PS. Taka mała ciekawostka, którą zauważyłem. Otóż 60 FPS z włączonym VSync, w ogóle nie dorównuje wydajnością 30 klatkom bez synchronizacji pionowej... WTF? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2012 Otóż 60 FPS z włączonym VSync, w ogóle nie dorównuje wydajnością 30 klatkom bez synchronizacji pionowej... WTF? Jesteś kosmitą bo ludzie nie widzą takich rzeczy :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2012 (edytowane) Czyżby? Ja widze 15 FPS vs. 30 FPS vs. 60 FPS - A Visual Comparison w grach to jest bardziej widoczne gdy nagle fps leci z powiedzmy 50 do 30-40 fps'ow. Jeśli chodzi o tearing to kombinuj ze sterownikami. Swego czasu oropnie skakało mi BC2 mimo ~70-90fpsów, gubiło klatki, klatka była "przesunięta" itp. Wróciłem do 10.7 i jest ok. Edytowane 25 Stycznia 2012 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...