Assim Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 Witam mam następujący problem. W grach typu Scyrim, Star Wars The Old Republic przy wartości 60 -90 fps ekran nie chodzi mi płynnie, można zaobserwować drobne ścinki których w sumie jak na taka ilość fps nie powinno być. Próbowałem zmniejszać ustawienia graficzne ale na ustawieniach Low jak i na Ultra jest tak samo. Zainstalowałem najnowsze sterowniki do karty graficznej, wgrałem jeszcze raz DirectX 11, przeskanowałem system w poszukiwaniu wirusów ale nic nie pomogło. Ma ktoś pomysł jak bym mógł rozwiązać ten problem ?? Mój komputer to: Procesor: Intel Core i5 2500K 3.30GHz LGA1155 BOX Grafika: MSI Radeon HD6870 HAWK Pamięć: DDR3 Goodram 4GB PC1600 CL9 Zasilacz: do obudowy XFX Core 550W Płyta główna: Asrock P67 PRO3 System: Win 7 Ultimate 64 Monitor: LG W2284F Ps: Jest to pierwszy komputer który sam złożyłem, może źle zestawiłem sprzęt ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekdome5 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 Myślę, że te 'drobne ścinki' mogą być po prostu niedoskonałością silnika, na którym owa gra pracuje lub zła jego optymalizacja. Zdarzyło mi się zaobserwować to w wielu produkcjach. Wydaje mi się, że na tym tle najlepiej wypadają konwersje z konsol, bo są one od początku dobrze zoptymalizowane pod skromne zasoby. No i oczywiście możesz wziąć pod uwagę niedopracowane sterowniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheUn4seen Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 Włącz Vsync. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefistofelix Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 Nie ma gier tak naprawdę doskonałych. Jeżeli masz włączoną synchronizację pionową, to może być zwykły losowy przypadek. Przy tak dużej ilości klatek, wątpliwe jest aby to był problem z kompem. Chyba że masz nieorginalne gry... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xbora Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 Może problem związany jest z dyskiem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 U mnie występuje taki problem że jak mam powyzej 60fps w drt 2 to zaczyna ciąć szarpać obraz itd włączenie vsynch naprawia problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...