Skocz do zawartości
Assim

Problem z płynnością obrazu w grach

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam następujący problem. W grach typu Scyrim, Star Wars The Old Republic przy wartości 60 -90 fps ekran nie chodzi mi płynnie, można zaobserwować drobne ścinki których w sumie jak na taka ilość fps nie powinno być. Próbowałem zmniejszać ustawienia graficzne ale na ustawieniach Low jak i na Ultra jest tak samo. Zainstalowałem najnowsze sterowniki do karty graficznej, wgrałem jeszcze raz DirectX 11, przeskanowałem system w poszukiwaniu wirusów ale nic nie pomogło. Ma ktoś pomysł jak bym mógł rozwiązać ten problem ??

Mój komputer to:

Procesor: Intel Core i5 2500K 3.30GHz LGA1155 BOX

Grafika: MSI Radeon HD6870 HAWK

Pamięć: DDR3 Goodram 4GB PC1600 CL9

Zasilacz: do obudowy XFX Core 550W

Płyta główna: Asrock P67 PRO3

System: Win 7 Ultimate 64

Monitor: LG W2284F

Ps: Jest to pierwszy komputer który sam złożyłem, może źle zestawiłem sprzęt ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że te 'drobne ścinki' mogą być po prostu niedoskonałością silnika, na którym owa gra pracuje lub zła jego optymalizacja. Zdarzyło mi się zaobserwować to w wielu produkcjach. Wydaje mi się, że na tym tle najlepiej wypadają konwersje z konsol, bo są one od początku dobrze zoptymalizowane pod skromne zasoby. No i oczywiście możesz wziąć pod uwagę niedopracowane sterowniki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość marantz5003

U mnie występuje taki problem że jak mam powyzej 60fps w drt 2 to zaczyna ciąć szarpać obraz itd włączenie vsynch naprawia problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi