Skocz do zawartości
marcellus

Kierownica z Force Feedback - Jaka?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

Jaka kierownice warto sobie kupic?

Interesuje mnie opcja ekonomiczna :wink:

Nie gram po prostu na tyle czesto aby kupowac najdrozsza mozliwa kierownice... no chyba, ze wszystkie 'troszke tansze' sa tak beznajdziejne, ze to bedzie czyste wywalenie kasy.....

Tak w sumie... przy okazji jakiej firmy sa najlepsze kierownice?

...i czy produkt MS (Sidewinder Force Feedback Wheel) jest dobry?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem ci tak: albo ms ff, albo momo racing. momo racing jest fajniejszy, ale czesto sie psuja wiec ja wzialem ms ff. a inne (w tej klasie cenowej) moim zdaniem sie nie licza. jakosc wykonania obu jest srednia, badz dobra, mozna na nich fajnie pojezdzic.

A na twoim miejsu, skoro mieszkasz po drugiej stronie kaluzy to, bym sie powaznie zastanowil nad momo force, jest naprawde warta swojej ceny (w usa), bo w europie kosztuje dwa razy tyle. naprawde kiera jest full wypas, super jakosc, no i ta skora :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na twoim miejsu, skoro mieszkasz po drugiej stronie kaluzy to, bym sie powaznie zastanowil nad momo force, jest naprawde warta swojej ceny (w usa), bo w europie kosztuje dwa razy tyle. naprawde kiera jest full wypas, super jakosc, no i ta skora :)

Mam w takim razie dwie opcje...

Microsoft SideWinder Force Feedback Wheel (USB) za $60

Logitech Momo Racing Wheel (USB) za $90

Przy czym na SideWinder mam jeszcze rabat, tak tez w sumie wyjdzie mnie $40.

Czy rzeczywiscie MOMO jest duzo lepszy od SideWindera?... Bo roznica w cenie jest dosyc znaczna...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym jeszcze wzial pod uwage inna odmiane Logitech momo force

nie pamietam nazwy "costam racing force" czy jakos tak ;)

mi sie podoba bo posiada dodatkowo galke do zmiany biegow z tym ze nie jest obszyta skora. mialem osobiscie logitech formula force gp usb i po pol roku uzywania powstaja luzy na zebatkach i wtedy strasznie klekocze wiec odradzam od razu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym brał  Momo Racing, co prawda nie jest tania ale zabawa z nią jest nie kiepska :), a ta opcja którą proponujesz też jest super sam mam tą kierownice.

Nawet jesli Momo jest dwukrotnie drozszy? Miedzy $40 a $90 jest calkiem spora roznica... :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...