patrickq Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 Witam. Mam taki problem. Jest jakiś program lub sposób na ściągnięcie pliku video, który jest streamowany (chyba) na stronce a mianowicie http://www.tvs.pl/tv/video,zumba_z_fitness_center,6638.html. Generalnie to chodzi mi o te wszystkie odcinki z Zumbą. Z tego co się dowiedziałem wertując źródła stron to idzie to np. z takiego adresu: rtmpt://streaming.tvs.pl:80/vod/Zumba/2010/09/1.09-sroda.mov Jak widać jest to rozszerzenie .mov a nie jak myślałem, z początku .flv. Gdyby to było w postaci plików tak jak na Youtubie to bym sobie poradził ale walczę z tym od jakichś dwóch dni i nic z tego. Dużo informacji jest na zagranicznych forach o przechwytywaniu tego typu plików ale z dużą ilością języka angielskiego. Jeśli ktoś się orientuje to podajcie jakiś program lub sposób na to. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 Link nie działa. Dodatek do firefoxa "Video DownloadHelper" powinien Ci pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrickq Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 Siema. Link nie działa bo na końcu jest kropka. Trzeba ją skasować. Mój błąd. Żaden tego typu downloader nie zadziała. Te pliki są streamowane a takie "ściągacze" to radzą sobie z plikami na Youtube-ie itp. Może ktoś inny coś wymyśli? Ps. Z tego co się dowiedziałem bardzo trudno przechwycić taki plik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 (edytowane) Spróbuj tym programem Download EDIT: Chyba jednak nic z tego. Edytowane 26 Stycznia 2012 przez kfgz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrickq Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2012 Walczę z tym i walczę i nic z tego. Dowiedziałem się, że najlepszy program do tego typu rzeczy nazywa rtmpdump. Napiszę komendę, która teoretycznie powinna ściągnąć ten plik na dysk: C:\Dump\rtmpdump.exe -r "rtmpt://streaming.tvs.pl:80/vod/Zumba/2011/01/11.mov" -o "C:\video.flv" Wyskakuje mi komunikat typu: Error connect1: Handshake failed. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...