Skocz do zawartości
tomcyk

połozenie coppershima VS tempertaura proca

Rekomendowane odpowiedzi

ale chodzi ci góra do dołu czy o to zeby go skręcić o 90st bo tego drugiego to sie chyba nie da zrobić bo masz mostki itp zresztą chyba w ogole da sie tylko w jeden sposób założyć

a jeśli chodzi o odprowadzanie temperatury to chyba nie ma zadnego wpływu jak jest założony bo proc raczej sie równomiernie grzeje chyba ze rdzeń tam gdzie mam jakieś cześciej używane jednostki bardziej sie nagrzewa ale nie wydaje mi sie żeby to była jakaś znacząca różnica w temperaturze

a kiedys miałeś mniej na procu ze teraz sie tym tak przeraziłeś czy co ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

0,18 a wentylacje mam taka ze na dole z przodu jest zasysajacy od titana dd5tc(czy jakos tak)ok3000rpm -const.

nie ma wyciągu proocz zasilacza(on ie kreci w zaleznosci od temp)

a temperatura proca skoczyła o ok 5st...i wqr-wia mnei hałas V7.......

Dlatego rozkminiłem se ze moze to jest copper

(proc nie jest podkrecony)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slayne nie wydaje mi sie zeby to była temp otoczenia ...bo jeszcze rano była ona taka sama a temp proca nizsza

ale zaraz sprawdze paste..mogłem dac za duzo...albo cos.....i kopera ułoze tak jak oryginalnie:)

po prostu wiesz.....nie lubie jak cos dzieje sie w moim kompie a ja nie wiem dlaczego..dlatego mnie tak irytuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm ostatnio podesła mi temp o 1C, pewnie dzisiaj mniej ale dopiero sensor załapał.... doszedłem do wnoisku ze to kurz.... wyjąłem kompa... oatreze miedzy wentylem a radiatorem wasrtwa ubotego kurzu chamujaca przepływ.... wyczyściłem i mam 4C mniej... a temp otoczenia jest ta sama.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi