901140 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2012 (edytowane) Witam, mam ogromny dylemat między trzema nbookami, potrzebuję waszej pomocy w wyborze (z krótkim uzasadnieniem). Ogólnie duża część specyfikacji jest podobna, dlatego chciałbym żebyście mi pomogli wybrać te szczegóły, które zadecydowałby o wyborze tego nr1. Jednak zanim zaczniecie mi pomagać, pokaże Wam na co zwróciłem uwagę. Małe znaczenie przy wyborze między nimi: ~dobre układy graficzne, nie ma dla mnie znaczenia ATI czy GF (choć minimalny plus w stronę GF) ~4/8 GB RAM, nie ma znaczenia (choć minimalny plus w stronę 8GB) ~500/640/750 GB HDD, nie ma znaczenia (choć minimalny plus w stronę 720GB) ~2.9/3.0/3.2 kg nie ma znaczenia (choć minimalny plus w stronę 2.9kg) Znaczące minusy i plusy: Asus K73SV-TY339V -specyfikacja(kliknij) - brak USB 3.0 - kamerka 0.3 Mpx + aluminiowe wnętrze laptopa + technologia ASUS Ice Cool + technologia poprawy obrazu wideo ASUS Splendid + stereo Altec Lansing + inteligentny touchpad (Palm Proof) mały + Microsoft Office Starter 2010 PL mały + GF Lenovo G770 -specyfikacja(kliknij) + kamerka internetowa 2.0 Mpx + USB 3.0 + jakość IBM mały + 750GB HDD mały - ATI Samsung RF711 i5-2410M -specyfikacja(kliknij) + 2xUSB 3.0 + kamerka 1.3Mpx mały + 8GB RAM mały + GF mały + 2.9 kg mały - 500GB HDD PS. Chciałbym abyście również znaleźli w nich swoje plusy i minusy, które z waszego punktu widzenia mają znaczenie. Pozdrawiam. Edytowane 25 Stycznia 2012 przez 901140 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFrey Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2012 Nie wiem jak tak ekrany, bo na tym się nie znam, jeśli chodzi o np. kartę graficznę w levowo 6650M, a tą GF 540M to nie ma w praktyce różnicy, mniej więcej taka sama wydajność w testach. Co chcesz na tym komputerze robić? I jakie masz ograniczenia budżetowe (2800?)? Jak dla mnie to taka sama półka, wybierałbym między lenovo, a asusem, bo te plusu samsunga są jakieś takie średniwe dla mnie. np. inteligentny touchpad (Palm Proof) - co to za plus, masz zamair korzystać z tauchpada? :P Ja np. korzystam raz na miesiąc, więc dla mnie coś takiego nie ma znaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 Z podanych w tej kolejności: 1. Asus 2. Samsung 3. Lenovo Ogólnie wszystkie są bardzo porównywalne - którego wybierzesz będziesz zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
901140 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2012 Wybrałem Samsunga RF711, myślę, że w niedalekiej przyszłości warto mieć USB 3.0, kamerkę 1,3 i te 8GB ramu. Dzięki za pomoc ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...