Commriv Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2012 Witam , ostatnio zlozylem nowy zestaw komputerowy i mam pare pytan odnosnie karty graficznej. Wydaje mi sie ze komputer nie wykorzystuje pelnej mocy. W grach widze przecietna liczbe fpsow(przy wiekszych elementach, widac spadek fpsow okiem), - oczekiwalem czegos wiecej po tej karcie. Nie jestem w stanie znalesc dokladnych sterownikow do tej edycji karty(z plyty sa przestarzale) - aktualnie chyba najlepiej dzialja pobrane z amd.com(desktop graphic->radeon HD series->Radeon Hd 6xxx Series PCie-> Windows 7 64bit). Czy sa to najlepsze sterowniki do tej karty? Nastepna sprawa podkrecanie. Czy jest mozliwosc podkrecenia tej karty? Strace na tym gwarancje? Jezeli na podkreceniu moge wiele zyskac i nie strace na tym gwarancji, to poprosze o jakis poradnik gdzie jest opisany caly proces , odpowiednie temperatury jakei trzeba utrzymywac itp. Karta pracuje z Intel I5 2500k ; 8gb ram ; ASRock P67 PRO3 B3 ; zasilacz XFX core 550W. PRocesor wydaje mi sie ze pracuje prawidlowo. Probowalem programu OCCT - ale niestety nie potrafie go dobrze obslugiwac. Do procesora mam sterowniki zainstalowane z plyty Cd od plyty glownej - nie wiem czy sa lepsze. Podkrecanie tego procesora rowna sie utracie gwarancji? Dziekuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2012 (edytowane) Podkręcanie nie wiąże się ze stratą gwarancji. Podkręcaj, w internecie jest masa poradników. Przeciętna liczba fps? W jakich grach, jakie ustawienia graficzne? Kupiłeś procesor stricte do kręcenia więc kręć go http://www.purepc.pl...anie_procesorow Edytowane 25 Stycznia 2012 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2012 Commriv Zacznij duuuzo czytac na forum ,barrdzo duzo pracccy przed toba . :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...