Sqad Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2012 Witam. Niedawno zmieniłem komputer, generalnie bebechy - płyta proc grafa pamięci. Postawiłem nowy system W7 64. Problem tkwi w niskich transferach w sieci lokalnej z tego komputera internet chodzi dobrze ~50MB/s. Przekłada się to na stream filmów. Ponieważ często korzystam z PS3 Media Server, jest to dla mnie istotny problem. Na poprzednim komputerze wszystko było ok nic nie musiałem zmieniać, na tym Asrocku extreme3 gen3 jest kicha. Na dwóch innych laptopach w domu wszystko działa jak należy więc to nie wina routera, kabla też nie bo net chodzi dobrze. Wykluczyłem już następujące możliwe rozwiązania. Wyłaczenie Remote Differential Compression nie pomogło Wyłączenie protokołu IPv6 nie pomogło Wyłączenie Auto-Tuning nie pomogło Kombinacje z trybem pracy fullduplex/halfduplex nie pomogły Na tym zagranicznym forum ktoś ma podobny problem Low network utilization/slow file transfers (wired) - Windows 7 Forums A teraz zobaczcie jak wygląda u mnie ipconfig jakieś dziwne połączenia tunelowe czego w panelu sterowania ani menadżerze urządzeń nie ma, dopiero po włączeniu funkcji pokazywania ukrytych urządzeń one się pojawiają wyłączenie ich nic nie daje bo po ponownym odpaleniu kompa się pojawiają z kolejnymi numerkami (może to nie ma wpływy i tak ma być ale na poprzednim kompie tak nie miałem i na laptopach w domu też tego nie ma. Może ten screen z konsoli z komendy netstat -e -s coś komuś podpowie ja nic tu szczególnie dziwnego nie widzę Zna ktoś sensowną odpowiedź na to dziwne zagadnienie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 Czy ściągałeś najnowsze sterowniki do karty sieciowej ze strony Realtek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sqad Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 Wybaczcie, że nie odpisywałem, pomijając trafną odpowiedź Kyle'a, faktycznie okazała się najprostsza rzecz. Niestety jakoś nie wpadłem na to, że sterowniki dołączone do płyty głównej będą się krzaczyć. Zainstalowałem najnowsze i wszystko bangla. A ja szukałem dziury w całym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...