Gość Azenis Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 (edytowane) Witajcie :) Tak.. wiem, że istnieje ponad 50-stronicowy wątek na ten temat. Przeczytałem jakieś 15 stron i mało z tego zrozumiałem. Nie czuję się na siłach, żeby zrozumieć te wszystkie ustawienia, dlatego zaryzykowałem stworzenie mojego indywidualnego tematu. Przyznaję - jestem zupełną lamą w tej kwestii i potrzebuje, aby ktoś uprzejmy poprowadził mnie za rączkę, krok po kroku. Dlatego temat ten jest skierowany do cierpliwych osób chcących pomóc. Chciałbym optymalnie podkręcić mój procesor, bez bicia rekordów :) Mam tylko stockowy coler i wiem, że to na pewno jest jakieś ograniczenie, ale z pewnością jest jakiś bezpieczny zapas mocy, który można uzyskać. Mój zestaw wygląda tak: Asrock P67 Pro3 B3 i5 2500K Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz DDR3 CL9 XFX Core 550W Win7 x64 Panowie, od czego zacząć? Edytowane 26 Stycznia 2012 przez Azenis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 (edytowane) masz temat to nie bierz nas na litość. Nie chcesz czytać to nie kręć i tyle... Bez urazy ale takich indywidualnych problemów to mamy po 10 w tygodniu... Poza tym chcesz kręcić na boxie :lol: powiedzenia - serio ps. jestem cierpliwy i chętnie pomagam, ale nie cierpię leni.. ot taka moja wada :-| Edytowane 26 Stycznia 2012 przez 99tomcat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 Ja cierpliwy nie jestem. Czyż forum nie jest po to, żeby pomagac tym którzy tego potrzebują? A wiem, że problem gdzieś już tam był poruszony ale idąc tymn tokiem myślenia to proponuję w ogóle zamknąć forum i odsyłać ludzi do fachowych książek... przecież gdzieś już o tym na pewno napisali. Core i5/i7 - Lynnfield (LGA 1156) - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Regulamin forum - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne II. Użytkownik zobowiązany jest dbać o porządek na forum; w tym celu należy: Unikać zakładania wątków dotyczących tematów wielokrotnie już omówionych i/lub kwestii uznawanych na forum za oczywiste. By tego uniknąć, należy: użyć wyszukiwarki forum. Ilość tematów na forum jest ogromna i istnieje duża szansa, że ktoś zadał już pytanie, które chcesz zadać Ty. zapoznać się z listą tematów w dziale "FAQ" (frequently asked questions = często zadawane pytania). poszukać samodzielnie odpowiedzi za pomocą popularnych wyszukiwarek internetowych (Google, Bing. upewnić się, że rozwiązanie problemu nie znajduje się w zasięgu ręki w postaci instrukcji do danego urządzenia/programu. unikać powielania istniejących już wątków. Przed założeniem wątku dotyczącego jakiegoś aktualnego zagadnienia sprawdź na kilku ostatnich stronach w danym dziale, czy topik na ten temat nie został już założony. Żegnam intelektualne dno. Celowo nie usuwam IP z wpisu. eot Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...