Skocz do zawartości
Gość Azenis

Optymalne podkręcanie i5 2500K na P67 Pro3 B3 na fabrycznym colerze

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie :)

Tak.. wiem, że istnieje ponad 50-stronicowy wątek na ten temat. Przeczytałem jakieś 15 stron i mało z tego zrozumiałem.

Nie czuję się na siłach, żeby zrozumieć te wszystkie ustawienia, dlatego zaryzykowałem stworzenie mojego indywidualnego tematu.

Przyznaję - jestem zupełną lamą w tej kwestii i potrzebuje, aby ktoś uprzejmy poprowadził mnie za rączkę, krok po kroku.

Dlatego temat ten jest skierowany do cierpliwych osób chcących pomóc.

Chciałbym optymalnie podkręcić mój procesor, bez bicia rekordów :) Mam tylko stockowy coler i wiem, że to na pewno jest jakieś ograniczenie, ale z pewnością jest jakiś bezpieczny zapas mocy, który można uzyskać.

Mój zestaw wygląda tak:

Asrock P67 Pro3 B3

i5 2500K

Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz DDR3 CL9

XFX Core 550W

Win7 x64

Panowie, od czego zacząć?

Edytowane przez Azenis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz temat to nie bierz nas na litość.

Nie chcesz czytać to nie kręć i tyle...

Bez urazy ale takich indywidualnych problemów to mamy po 10 w tygodniu...

Poza tym chcesz kręcić na boxie :lol:

powiedzenia - serio

ps. jestem cierpliwy i chętnie pomagam, ale nie cierpię leni..

ot taka moja wada :-|

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja cierpliwy nie jestem.

Czyż forum nie jest po to, żeby pomagac tym którzy tego potrzebują? A wiem, że problem gdzieś już tam był poruszony ale idąc tymn tokiem myślenia to proponuję w ogóle zamknąć forum i odsyłać ludzi do fachowych książek... przecież gdzieś już o tym na pewno napisali.

Core i5/i7 - Lynnfield (LGA 1156) - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne

Regulamin forum - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne

II. Użytkownik zobowiązany jest dbać o porządek na forum; w tym celu należy:

Unikać zakładania wątków dotyczących tematów wielokrotnie już omówionych i/lub kwestii uznawanych na forum za oczywiste. By tego uniknąć, należy:

użyć wyszukiwarki forum. Ilość tematów na forum jest ogromna i istnieje duża szansa, że ktoś zadał już pytanie, które chcesz zadać Ty.

zapoznać się z listą tematów w dziale "FAQ" (frequently asked questions = często zadawane pytania).

poszukać samodzielnie odpowiedzi za pomocą popularnych wyszukiwarek internetowych (Google, Bing.

upewnić się, że rozwiązanie problemu nie znajduje się w zasięgu ręki w postaci instrukcji do danego urządzenia/programu.

unikać powielania istniejących już wątków. Przed założeniem wątku dotyczącego jakiegoś aktualnego zagadnienia sprawdź na kilku ostatnich stronach w danym dziale, czy topik na ten temat nie został już założony.

dno01.png

Żegnam intelektualne dno. Celowo nie usuwam IP z wpisu.

eot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...