Skocz do zawartości
qliman

Sprzet do DIVX

Rekomendowane odpowiedzi

Duron 800 i kt133a lub celeron 800 i BX440. A graficzna to zdecydowanie ati może być nawet rage 128pro lub radeon 7000. Co do ramu to 128 spox ale 256 lepiej, a hdd to wiadomo im większy tym lebszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-duren 800MHz 

-gf2

-256mb ram

-i w miare dobry hdd

ty no nie przesadzaj ja filmy z malymi wyjatkami ogladam na swoim laptoku przy cpu=pII366mhz i 4mb Ati Rage ProLT al;e tak zeby wszystkie chodzily to potrzebny jest proc min 400/450 mhz + jakas 32 mb tnt2 lub lepsza ram min 64

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do divx ja mialem starego kompa a w nim celka 466 i rivke tnt2 32 mb i 256 mb ramu i chodzily az milo :):)nawet nie bylo przyciecia

To ja mam celka 400@500 128mb ram i do niedawna rive TNT2 i malo ktory film mi dobrze chodzil, prawie zawsze sie obraz zolwil. Ostatnio wymienilem grafe na GeForce 2 Ti 64 Mb, i sa jedynie minimalne poprawy :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy mowice w czasie przeszlym :D

Ktos na celku 450 ogladal siakiegos divx'a 5.xx ??

Moj typ to:

Duren siakis najslabszy ale min to 800 Mhz ;) (BOX);

256 MB ramu ;

ECS K7S5AL SIS735 sound + lan lub cokolwiek innego na Sis'ie;

Siakis Geforce 2 MX lub Radek gora 9000 (filmach a zwlaszcza divixach nie ma roznicy chyba ze koles chce se poogladac na TV to lepiej Radka :D )

20GB Samsung;

CD x52 - Asus lub Teac - tu nie warto oszczedzac, filmy sa przecie na plytkach :D i zeby z nich obejrzec lub przegrac na twardego czasami przyda sie dobra korekcja bledow bo nigdy nie wiadomo na jak bardzo porysowana plytke trafisz ;) CD LG sa beznadziejne (mowie o czytnikach nie o wypalarach)

Floop i obudawa siakas z zasilaczem siakims (jak najtaniej);

to chyba wszystko :)

Monitora chyba nie potrzebujesz? :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj typ to:

Duren siakis najslabszy ale min to 800 Mhz ;) (BOX);

256 MB ramu ;

ECS K7S5AL SIS735 sound + lan lub cokolwiek innego na Sis'ie;

Siakis Geforce 2 MX lub Radek gora 9000 (filmach a zwlaszcza divixach nie ma roznicy  chyba ze koles chce se poogladac na TV to lepiej Radka :D )

20GB Samsung;

CD x52 - Asus lub Teac  - tu nie warto oszczedzac, filmy sa przecie na plytkach :D i zeby z nich obejrzec lub przegrac na twardego  czasami przyda sie dobra korekcja bledow bo nigdy nie wiadomo na jak bardzo  porysowana plytke trafisz ;) CD LG sa beznadziejne (mowie o czytnikach nie o wypalarach)

Floop i obudawa siakas z zasilaczem siakims (jak najtaniej);

to chyba wszystko :)

Monitora chyba nie potrzebujesz? :>

wszystko super,ale zamiast R9000 ,wystarczy stary RadeonVE.Karta taniutka a wyjscie ma bardzo dobre

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 450 nie, ale na P II 266- TAK :)

dokladniej to na divix 5.02

Chociaz musze przyznac, ze kumpel ma wieczne problemu z dobraniem divixa zeby na rwalo. Ma celerona 400.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-duren 800MHz 

-gf2

-256mb ram

-i w miare dobry hdd

ty no nie przesadzaj ja filmy z malymi wyjatkami ogladam na swoim laptoku przy cpu=pII366mhz i 4mb Ati Rage ProLT al;e tak zeby wszystkie chodzily to potrzebny jest proc min 400/450 mhz + jakas 32 mb tnt2 lub lepsza ram min 64

Lagier ma racje, też słyszałem żeby odtwarzać płynnie filmiki bez szarpania, potrzebny procek co najmniej 400 megaherców, na moim pentium II 350MHz i karcie S3 cztero megowej, przy 128 mega ramu, muli jak nic, nie idzie oglądać, szarpie i gubi klatki :D

pozdroffka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to cos kombiuje ;-)

moj typ to:

- duron powyzej 800 w dobrej cenie i na bank do wszystkiego styknie celeraki sobie daruj to lipa sa wolne i uzywane tyle co durnie kosztuja

- plyta wg uznania starczy cos kt 133 tylko koniecznie A sa lepsze i da sie pokrecic ;-) to pod sdr.. ew po sis 735 ecs k7s5a chodzi 100sdr synkro z 100 fsb ale rownie wydajnie jak 100/133 na kt(a)... pod ddr starczy kt266a i masz az nadto wybieraj wg ceny i uznania

- grafa od ati 7000/7500 agp

- pamiec ze wzgl na cene 128/256 sdr/ddr i to i to i tamto styknie do win98se

- dysk wg uznania kazdy starczy polecam co kolwiek 40/7200

- snd onb

a reszta to juz jak uwazasz moniek oczywiscie jak najwiekszy

Pozdro 8-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chociaz musze przyznac, ze kumpel ma wieczne problemu z dobraniem divixa zeby na rwalo. Ma celerona 400.

Jaaaaaa :-)

Normlanie pierwszy raz widzę człeka ze swojej "wioski". Witam Cię :!: :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaaaaaa :-)

Normlanie pierwszy raz widzę człeka ze swojej "wioski". Witam Cię :!: :-)

Ja rowniez witam! :)

Rzeczywiscie nieczesto spotyka sie w I-necie ludzi z naszej piwnej wioski :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko zalezy od zastosowanego codeca dotego dochodzi jescze XviD

moja propozycja 

Duren 600-800mhz

Dokładnie ... a XviD jest jednak dośc wymagający w stosunku do procesora. Z tego co pamiętam to na PIII550MHz@633MHz nie zawsze ten format lubiał mi dobrze wspóldziałać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niewiem, ale wy niekiedy ........., moj braciak odziedziczyl po mnie [a wiec _MA_ (terazniejszosc :))]PIII600EB/BX133/SDR256/Barka2/TNT1(!) i wszystkie DivX smijaja jak trza, ostatnio zalapalismy Terminatora 2 Directors Cut i to wlasnie u mniego ogladalismy (lepszy pokoj do filmow :) [kodek DivX 5.0.5] i zero problemow, wersja 2CD [btw wiem ze dostepne jest XviD, ale moja wersja to DivX,sam kompresowalem :D @ P4 2.2]

Ale w sumie to moze zalezec duzo on wielu innych czynnikow, ilosci aplikacji w tle, rodzaiu playera (MP, czasami tnie to fakt), sterow 6.31 RuleZ @ TNT :), systemu idt idt......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie lepiej by bylo ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>:

duron 600 i poscic go na szynie 133 (600@800)

plyta to ecsa k7s5a

256 ale ddr 266 aby bylo w synchro

grafa to radeona 7000 albo 7200

muzyczna zintegrowana

dysk jakas 40 GB np. barracude

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może jeszcze ktoś powie, że PIV to minimum :twisted:

Divix 5 do kosza i tylko FDD Show. Chodzi spox na procu 400mhz, a grafa nie ma nic do gadania (tylko kwestia czy ma TV Out) bo na dzień dzisiejszy żadna nie ma hardwareowego wsparcia encodingu formatu Divix/xvid/mpg4 :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...