Skocz do zawartości
Yabloo

Mam dziwną rozpiętość temperatur

Rekomendowane odpowiedzi

na procesorze i5 2500k chlodzenie Scythe Shuriken2 (nie kreconym) w idle mam cos dziwnego, otóz 3 rdzenie wedlug Core temp mam 25 a jeden 35 czy jest to przeklamanie oprogramowania czy moze zle nalozona pasta czy ten tzw garb jest normalny??

Edytowane przez Yabloo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość marantz5003

Wg mnie chłodzenie nie przylego równo tj z jednej strony proca dociska mocno z drugiej słabiej. mam taki procek i u mnie tem sa równe na mocno wykręconym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawdopodobnie masz racje, choc ta rozpietosc w idle mnie zastanawia bo wlasnie lekko popchnolem proca do 3.5 Ghz zapodalem occt`a na 20 min z large data i rozpietosc temp sie spalszczyla tzn na rdzniach bylo max

62 64 66 67 przy full load

jakies 6 miechow temu mialem ten proc stabilny przy 4.5 Ghz z occt wskazujacym od 84 do 87 stopni co przy tak niskim chlodzeniu wydaje mi sie niezle

ale to pewnie dzieki dobrej budzie ( Corsair t600 )

Edytowane przez Yabloo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość marantz5003

ile? człowieku ja mam max 55C w stresie max!! na 4,5ghz a wentylator na chłodzeniu kręci sie na 1000obr/min w grach dochodzi max do 45-49 zalezy od temp w pokoju moje chłodznie kosztowało 120zł i jest to najlepszy wybór:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość marantz5003

źle czyli za dużo? u mnie nałożona pasta wygląda nie jak pasta tylko jak by procesor był brudny od czegoś :) tak samo chłodzenie tyci tyci pasty żeby wyglądało na brudne a nie tak jak by na nim było coś nałożone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie tak moge powiedziec nawet ze duzo za duzo w jednym miejscu powstala nawet taka mala twarda skorupka po wyschnieciu

to byl moj blad do ktorego musze sie przyznac hehehe

teraz smiga wszystko rowno i tempy w stresie spadly o ponad 10 stopni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi