Yabloo Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2012 (edytowane) na procesorze i5 2500k chlodzenie Scythe Shuriken2 (nie kreconym) w idle mam cos dziwnego, otóz 3 rdzenie wedlug Core temp mam 25 a jeden 35 czy jest to przeklamanie oprogramowania czy moze zle nalozona pasta czy ten tzw garb jest normalny?? Edytowane 27 Stycznia 2012 przez Yabloo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2012 Wg mnie chłodzenie nie przylego równo tj z jednej strony proca dociska mocno z drugiej słabiej. mam taki procek i u mnie tem sa równe na mocno wykręconym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yabloo Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2012 (edytowane) prawdopodobnie masz racje, choc ta rozpietosc w idle mnie zastanawia bo wlasnie lekko popchnolem proca do 3.5 Ghz zapodalem occt`a na 20 min z large data i rozpietosc temp sie spalszczyla tzn na rdzniach bylo max 62 64 66 67 przy full load jakies 6 miechow temu mialem ten proc stabilny przy 4.5 Ghz z occt wskazujacym od 84 do 87 stopni co przy tak niskim chlodzeniu wydaje mi sie niezle ale to pewnie dzieki dobrej budzie ( Corsair t600 ) Edytowane 27 Stycznia 2012 przez Yabloo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2012 ile? człowieku ja mam max 55C w stresie max!! na 4,5ghz a wentylator na chłodzeniu kręci sie na 1000obr/min w grach dochodzi max do 45-49 zalezy od temp w pokoju moje chłodznie kosztowało 120zł i jest to najlepszy wybór:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yabloo Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2012 czy tak wysokie temperatury w pelnym stresie mam z powodu bardzo niskiego radiatora ktory ogranicza powierznie odprowadzajaca cieplo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2012 Uruchom Menadżer zadań i sprawdź czy jakiś proces nie siedzi na tym rdzeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yabloo Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2012 z tego co zauwazylem w menegerze to cieplejszy rdzen jest czesciej wykorzystywany to chyba jest normalne ze musi sie troche bardziej grzac? problem rozwiazany :) mialem zle nalozona paste termo na proca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2012 źle czyli za dużo? u mnie nałożona pasta wygląda nie jak pasta tylko jak by procesor był brudny od czegoś :) tak samo chłodzenie tyci tyci pasty żeby wyglądało na brudne a nie tak jak by na nim było coś nałożone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yabloo Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2012 dokladnie tak moge powiedziec nawet ze duzo za duzo w jednym miejscu powstala nawet taka mala twarda skorupka po wyschnieciu to byl moj blad do ktorego musze sie przyznac hehehe teraz smiga wszystko rowno i tempy w stresie spadly o ponad 10 stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...