The SainT Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2012 Witam, Przeglądnąłem zestawy na styczeń i mam mega dylemat.Chciałbym zakupić platformę do około 1000zł +-100zł.Posiadam obudowę, dysk twardy i nagrywarkę. Czyli potrzebuję Mobo, PSU, CPU, ram ewentualnie grafika. Czy jeżeli zamienię hdd z zestawu za 1000 i wrzucę do niego HD4850 to będzie ok ? 350W wystarczy mi na taki zestaw czy dołożyć również do PSU ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2012 Podstawowe pytanie - do czego ma służyć komputer? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The SainT Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2012 Pecet ma służyć głownie do przeglądania www, filmów i troszeczkę gier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2012 W takim razie zestaw podany przez tesela będzie odpowiedni, warto jednak dołożyć do karty z lepszym chłodzeniem, np. modelu Gigabyte: http://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-radeon-hd-6770-gv-r677d5-1gd-410396/ Ewentualnie niewiele drożej są 2 Asusy. Podany zasilacz również będzie wystarczający, można też się zastanowić nad dopłatą do Seasonica SS-500ET, który dysponuje nieco większą mocą na linii 12 V: http://www.morele.net/zasilacz-seasonic-ss500et80-oem-229901/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2012 (edytowane) Fakt, Gigabyte miał obniżone zegary. Pamiętałem, ale zapomniałem :) W takim razie najlepiej będzie zastanowić się nad modelami Asusa, bo HD6770 od HIS - z tego co pamiętam - w ostatnim teście kart graficznych na PClab wypadł raczej przeciętnie. Edytowane 28 Stycznia 2012 przez BlackMachine Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...