mateoJazz Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2012 Witam ! Jestem nowy na forum, co nie znaczy, że wcześniej tu nie zaglądałem. Na wstępie pozdrawiam wszystkich. Piszę, ponieważ mam problem i liczę, że pomożecie mi go rozwiązać. Przed samym sylwestrem padł mi komputer na LGA775 i w związku z tym postanowiłem się przesiąść na platformę LGA1156. Kupiłem płytę Asus P7P55D PRO i proc Intel I5 750 oraz 8Gb RAM DDR3 G.Skill 1333MHz. Po złożeniu wszystkiego komp startuje, ale kręcą się tylko wentylatory, nie zaczyna się żaden POST, na ekranie ciemność. Zastanawiam się czy to może być zasilacz, chociaż niedawno włożyłem inny na próbę i inna kartę graficzną i jest to samo. Na zagranicznych forach znalazłem tylko to: http://www.tomshardware.co.uk/forum/263455-12-p7p55d-memroy-problem . Reszta kompa to: GTX 480, zasilacz BeQuiet 700W (dokładny model podam jak będę w domu). Proszę o jakieś sugestie, problem wygląda identycznie jak w linku, który podałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2012 Pamięć włożona jest do których slotów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateoJazz Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2012 Pamięć włożona jest do których slotów? Na razie jest włożona jedna kość w slot A1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2012 Spróbuj może jeszcze ostatni slot od cpu. Wszystkie wtyczki zasilania podłączone prawidłowo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateoJazz Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2012 Spróbuj może jeszcze ostatni slot od cpu. Wszystkie wtyczki zasilania podłączone prawidłowo? Zasilanie podłączone prawidłowo. Sprawdzę ostatni slot jak dotrę do domu. Zastanawiam się, może to pamięci nie są kompatybilne z płytą. Na wykazie na stronie Asus-a nie ma żadnego kompletu 2x4Gb. Nie wykluczam też PSU. Pierwszy raz spotkałem się z czymś takim. Na LGA775 miałem różne płyty, pamięci i nigdy nie było problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateoJazz Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2012 Temat do zamknięcia po wymianie pamięci na innego producenta wszystko działa jak należy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...