haaz Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2012 Witam Chcę kupić nową drukarkę. Mogę na nią przeznaczyć do 500 zł. Chodzi mi o to, żeby była dosyć tania jeśli chodzi o wymienianie wkładów do niej. Najlepiej żeby możliwe było używanie nieoryginalnych zamienników wkładów. Jaki typ drukarki polecacie na dzień dzisiejszy? Atramentowa czy może laserowa? A może jeszcze jakaś inna? Co do gabarytów to raczej niewielkiej postury (znośnej). Dziękuję z góry za odpowiedzi i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2012 (edytowane) Mam tego laserowego HP w pracy i jest to dużo lepszy jakościowo sprzęt od laserowych Samsungów czy Xerox które też mam ... ale to dla kolegi będzie nienajlepszy wybór (sądzę że wystarczy mu coś mniejszego i tańszego ... jeśli w ogóle wystarczy mu monochromatyczna drukarka, bo kolor to jednak fajna rzecz). ps. do własnej drukarki laserowej zamiennika bym nie włożył (pozostaje napełnianie samemu, co jest problematyczne lub kupowanie oryginałów co jest drogie). Dla czego? - bo w firmie używamy różnych zamienników (różnych popularnych firm) i się z nich niejednokrotnie sypało, były "znaki" na wydrukach z wałka światłoczułego (który jest niby nowy razem z niby nowym tonerem zamiennika). Po prostu zamiennik do lasera to zabójca drukarki (BlackPoint, Zebra i jeszcze inne które osobiście sprawdziłem na różnych drukarkach laserowych). Edytowane 5 Marca 2012 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2012 (edytowane) w laserowym samsungu co trzeci zamiennik to padaka, moja 6 letnia drukarka HP 1020 lasetjet chodzi na drugim zamienniku (oryginał wydrukował mi chyba z 7000 stron) i nic się nie dzieje... jednak jeśli potrzebujesz kolor i naprawdę rewelacyjne wydruki i tanią obsługę, to HP ink advantage, możesz trafić stare wersje za mniej niż 400 zł, wymiana tonera - nawet 20 zł zamienniki, chyba najtańsze drukowanie ever no i w kolorze i nawet zdjęcie sobie wydrukujesz. Edytowane 5 Marca 2012 przez qhash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...