dominik0 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2012 Czy około 48-50 stopni przy płycie głównej Gigabyte M68MT-S2 to jest temperatura przy niskim obciążeniu (Windows i programy). Jest czego się obawiać, jeśli tak to co z tym zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2012 Mnie się na K8NE chipset rozgrzewał w idle do ok. 70*C ;) Temperatura w normie. Najwyżej możesz puścić jakiś nawiew na to, albo przesmarować nową pastą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik0 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2012 komputer jest nowy więc pasta raczej też, a z nawiewem spróbuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZotaK Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2012 Tak z ciekawości, jaką pastę kupisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik0 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2012 Jaką pastę jeszcze nie wiem, a wy jaką polecacie ? (Oczywiście mam tam też czujnik temp.) I jeszcze jedno pytanie jaka maksymalna może być temperatura chipsetu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2012 jak nie wyjdzie powyżej 70*C to nie masz się co martwić. A z past ja mogę polecić AC MX-4, Thermalright Chillfactor 3 (zwłaszcza tą :D ), albo starą dobrą Arctic Silver 5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik0 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2012 Dziękuje wszystkim za odpowiedzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZotaK Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2012 Możesz równie dobrze wziąć pastę Revolteca, tania w wystarcza tak na około 10 nałożeń (5 cpu + 5 gpu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2012 jak nie wyjdzie powyżej 70*C to nie masz się co martwić. A z past ja mogę polecić AC MX-4, Thermalright Chillfactor 3 (zwłaszcza tą :D ), albo starą dobrą Arctic Silver 5.Arctic Silver 5 to akurat "średniak" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2012 Tego "średniaka" nadal używa cała rzesza ludzi, głównie ze względu na niezawodność - nie wysycha (nie to co Zalman STG-1), łatwa w nałożeniu i zdjęciu, a max wydajność osiąga dopiero po "iluśtamdziesięciu" godzinach. :) Może nie stanowi już ścisłej czołówki, ale spokojnie można ją kwalifikować jako wysoką półkę. Choć muszę przyznać, że Thermalright CF3 zupełnie mnie zaskoczył i odstawiłem AS5 do małej trumienki. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skus Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2012 łe ja na gigabyte 870a-ud3 mam w idle 80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 Tego "średniaka" nadal używa cała rzesza ludzi, głównie ze względu na niezawodność - nie wysycha (nie to co Zalman STG-1)Ale praktycznie każda pasta "pędzelkowa" może zaschnąć więc to żaden argument ;) Choć muszę przyznać, że Thermalright CF3 zupełnie mnie zaskoczył i odstawiłem AS5 do małej trumienki. :DNo więc sam widzisz, to już pasta z "minionej epoki" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...