grass Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 jak dla mnie to barton 2500 xp to jakas sciema AMD nabylem tego procka sprzedajac 2100 xp i sie strasznie zawiodlem niewiem czy to wina mojej plyty GA-7VA (F9) ale we wszystkich testach w sisoft ten proc dostaje od 2400 xp czasem nawet od 2200 xp w 3dmark wynik zmienil sie tylko o jakies 600 pkt (gf ti 4200 ). I jeszcze sprawa tem. chlodzony spire falconrock II dochodzi do 52 stopni , 2100 na tej samej plycie i zwyklym titanie mial max 45 stopni ... Nie wiem jak inni uzytkownicy tych prockow ale ja po przesiadce nie zauwazylem zadnego zwiekszenia mocy teraz zaluje ze nie wziolem 2600 XP TB dolina Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 nie nie nie wszystko jest ok procek jest wydajniejszy i dokonales bardzo dobrego zakupu :) Widzisz bartony to t-bredy + 256 kb cache dalo to malego kopa w wydajnosci dzieki temu mozna bylo zmniejszyc zegary taktujace. Barton 2500+ ma podobne zegary do 2200+ dlatego tez przegrywa z 2400+ i blisko jest 2200+ lecz sa to benchmarki opierajace sie na czystej mocy Mhz a poniewaz ma ich mniej niz 2400+ to jest wolniejszy. Ale zapusc sobie 3dmarka i zobaczysz jaki bedzie power :D wynik 3dmarka spowodowany jest grafa a nie slaba wydajnoscia procka. Ciesz sie ze nie wybrales 2600+ t-breda :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 popraw radiator?? jak idzie fama to barony lepiej oddaja cieplo tbredy a poza to jak dostaje to chyba w sandrze itp przy takim procku Twoja grafka nie dostaje juz takiego kopa pozdro 8-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 radiator juz poprawialem dalem paste od titana taka srebrna ... caly czas ma ok 2200 obrotow ... jaka powinna byc normalna tem tego procka u mnie najmniej 44 jak pogram w cos lub zapuszcze 3dmarka to leci do 50 stopni raz nawet 52 jak dla mnie szok tak nisko taktowany proc i taka temp jedyny co mi sie podoba w tym zestawie to cisza :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 tak poza to ...lato.... zaczekaj jak sie wypowie ktos z bartkiem lub frII Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 A nabylem tez bartka 2500+ co do twojej temp. to mi sie niepodoba umnie na normalnych ustawieniach jest 37 max 45 V7+ na min. obrotow..A na podkrecomym 12.5x166-1.75 temp.44-53.No i zaczelo umnie grzc na max. , to temp. wzrosla o 3c.A jak ktos ma jeszcze tego procka to niech sie wypowie jak uniego sie to kreci!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleks Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 Mam bartona 2500 podkręciłem do 12,5x166 temp. 59 C. Miałem też go podkręconego do 12,5x177 i chodził stabilnie. Ale ostatnio zmieniłem za pomocą Tweak-WP Pro ustawienia i po powtórnym podkręceniu do 12,5x177 system nie startował. Nie testuję swojego komputera, sprawdzam go w pracy. Samo podkręcanie nie wywołało we mie zachwytu. :? Pozdrawiam Piotr 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenit Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 Ja mam tez tego bartka, poprzednio miałem xp2400+, który wcale się nie chciał podkręcić dopłaciłem 30zl i mam 2500+ bardzo cieszy mnie, bo daje się kręcić 184x12.5, temp na Volcano 11 w max upały na 5444RPM 54stopnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 w takim razie czego to moze byc wina ?? bo mnie troszke to drazni ... moze jakis walniety ten proc ze ma taka tem. jestem ciekaw co by bylo jak bym zamknal bude pewnie by sie skopcil ... na 2100 mialem 36 - w super upal 45 stopni ... a moze wentyl jest felerny ale w koncu on niby nawet do 3000 xp moze spokojnie byc zalozony popludniu rozloze kompa jeszcze raz i zobacze moze dam wiecej pasty teraz dalem tak na styk bo podobno tak najlepiej ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 a ten poprzedni proc to moze byl juz 0.13u i dlatego sie nie grzal a tak to daj moze wiecej tych obrotow ..oni maja lepsze coolerki i na max obrotow to i temp nizsza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 Barton chyba też jest 0.13 co?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 w takim razie czego to moze byc wina ?? bo mnie troszke to drazni ... moze jakis walniety ten proc ze ma taka tem. jestem ciekaw co by bylo jak bym zamknal bude pewnie by sie skopcil ... na 2100 mialem 36 - w super upal 45 stopni ... a moze wentyl jest felerny ale w koncu on niby nawet do 3000 xp moze spokojnie byc zalozony popludniu rozloze kompa jeszcze raz i zobacze moze dam wiecej pasty teraz dalem tak na styk bo podobno tak najlepiej ... Twój wentyl kręci się na 2200 obr/min, dzięki temu masz ciszę naprawdę zależy Ci na tych paru stopniach. Ktoś tu napisał że ma max 54 stopnie - tylko że na coolerze ponad 2 razy droższym od Twojego i przy prękości obrotowej ponad 5400 obr/min. Wiesz jaki to hałas :!: . Wyniki możesz sobie porównać z grubsza (bo są jeszcze inne czynniki np. jak jest wentylowana cała buda) z innymi userami którzy mają BARTONA i FALCONROCKA II . A na razie nie zauważyłem aby ktoś taki się wypowiedział. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 Też mam bartka 2500+, zupełnie nie nazekam, na volcano 7+ przy low bez oc mam 40 w idle kreci sie niezle 12.5*174 bez podnoszenia napiecia temp wzrosła tak gdzies o 4 stopnie - przy pelnym obiazeniu dalej na low mam 52 stopnie wiec calkiem niezle, tylko moje mobo - MSI kt4 ultra troszke niewydala, chyba bedzie trzeba zrobić drutmoda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 w takim razie czego to moze byc wina ?? bo mnie troszke to drazni ... moze jakis walniety ten proc ze ma taka tem. jestem ciekaw co by bylo jak bym zamknal bude pewnie by sie skopcil ... na 2100 mialem 36 - w super upal 45 stopni ... a moze wentyl jest felerny ale w koncu on niby nawet do 3000 xp moze spokojnie byc zalozony popludniu rozloze kompa jeszcze raz i zobacze moze dam wiecej pasty teraz dalem tak na styk bo podobno tak najlepiej ... Twój wentyl kręci się na 2200 obr/min, dzięki temu masz ciszę naprawdę zależy Ci na tych paru stopniach. Ktoś tu napisał że ma max 54 stopnie - tylko że na coolerze ponad 2 razy droższym od Twojego i przy prękości obrotowej ponad 5400 obr/min. Wiesz jaki to hałas :!: . Wyniki możesz sobie porównać z grubsza (bo są jeszcze inne czynniki np. jak jest wentylowana cała buda) z innymi userami którzy mają BARTONA i FALCONROCKA II . A na razie nie zauważyłem aby ktoś taki się wypowiedział. tylko ze oni zdrowo podkrecaja procesory a ja nie i jak ktos ma na low obrotach ustawione to tez ma ok 2000 obr. i tem duzo nizsza ... buda jest niezle wentylowana caly czas otwarta :-) ... moze sie wypowie ktos kto ma falcon rocka II moze ten wentyl jakis byle jaki i trzeba zmienic na cos innego ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonis Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 U mnie bartek 2500 chodzi na 11x200 i w te upaly temp w stresie 53C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 dzieki za odp... juz sie oswoilem z bartkiem :-) poczytalem forum ( funkcja szukaj :-) ) i wychodzi na to ze temp mam calkiem spoko teraz jak niema upalow az takich 42-43 w windzie jak pogram wiadomo troche leci do gory ... jak sciagalem ostanio wentyl z procka to zauwazylem ze odcisk pasty jest jakis nierowny ( frezarka mogla sie duzo bardziej postarac ) tak jakby nie cala powiezchnia dotykal do radiatora ale co tam jest stabilny wiec mam to gleboko :-) ps. w grach widac roznice na wydajnosc jednak te 512 Kb daje kopa :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...