Krzesuo Posted February 1, 2012 Report post Posted February 1, 2012 Witam! Mam "mały" problem z w/w płytą, mianowicie nie ma w niej dźwięku. Sterowniki są OK. Myślałem, że może to front panel audio coś tam przeszkadza, ale odłączenie go (i zwarcie czterech pinów, jak jest napisane w instrukcji) nic nie dało. Efektu nie dało ani przeinstalowanie systemu ( i sterów), ani aktualizacja BIOSu i powrót do ustawień fabrycznych, ani odpalenie kompa "na pająka". Czy to oznacza, że padł kodek na płycie? Z góry dzięki za pomoc :). Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
.PaVLo. Posted February 2, 2012 Report post Posted February 2, 2012 A jest dźwięk z "dżeka" na tylnym panelu ?. W systemie nie masz ściszonego dźwięku ?. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Klaus Posted February 2, 2012 Report post Posted February 2, 2012 Jakie sterowniki instalowałeś? Na stronie MSI są dwie inf. VIA® VT8235 Chipset - Integrated Direct Sound AC'97 audio oraz Audio • RealTek ALC650 6-channel audio Nie wiem czy ta płyta nie występowała w dwóch wersjach dźwiękowych. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...