bolek1 Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2012 Cześć Proszę Was o ocene linii ADSL. Śmiga na niej 1Mb/s od nietii (linia TP) Czy dałoby się jeszcze coś z niej wycisnąć? Bo obawiam się że nie. Mam modem segem fast i zniego przedstawiam screena: Dzięki za odpowiadź :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AFX Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2012 A umowę masz tylko na 1 Mb, czy też do20 Mb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolek1 Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2012 Obecna umowa jest na 1Mb/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość glasser Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 Tłumienie bardzo wysokie, nie ma szans na nic więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2012 (edytowane) Zrobiłem kilka pomiarów na swojej linii: Tryb ADSL2+, synchronizacja: 23704 kbps ... wynik w speedtest.net: 20.30 Mb/s Tryb ADSL2 , synchronizacja: 12719 kbps ... wynik w speedtest.net: 10.9 Mb/s Tryb ADSL , synchronizacja: 8128 kbps ... wynik w speedtest.net: 6.97 Mb/s Wniosek: dla uzyskania 1 Mbit/s potrzeba synchronizacji na 1167 kbps. Kolejna sprawa jaką zauważyłem to zmieniające się tłumienie linii (download) w zależności od wybranego trybu: Tryb ADSL2+ dawał tłumienie 11 dB Tryb ADSL2 dawał tłumienie 7 dB Tryb ADSL dawał tłumienie 6 dB ADSL2+ pracuje w paśmie do 12 MHz, a ADSL2 do 1,1 MHz. Wnioskuję więc, że zwiększone tłumienie wynika ze zjawiska naskórkowości. Pomiary wykonane przy pomocy Netgear DGN2200. Edytowane 22 Czerwca 2012 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skystar12 Opublikowano 1 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2012 (edytowane) Nie chciałbym zaczynać nowego tematu, ale mam ten sam dylemat, chciałbym się dowiedzieć czy mam szanse na coś więcej niż to wynika z ustawień w routerze tplink w8960n, mam niedawno podpisaną umowę z orange na neostradę do 10 Mb. http://imageshack.us...plinkw8960n.jpg odległość od centrali wynosi 3,5 km Edytowane 1 Października 2012 przez skystar12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...