Skocz do zawartości
samael

pytanie o napięcia

Rekomendowane odpowiedzi

3,3V stanowczo za male. -12V tez kicha.

Pozdro

Dexter

Sam jesteśza mały Dexterku :) , Epox 8rda3+ nie pokazuje napiecia +3.3V tylko napiecie dla pamieci. samael zapewne ma ustawione dla pamiątek napiecie 2,9V i w takim wypadku jest wszystko OK. Jesli ktos chce zmierzyc +3.3 na EP to tylko miernikiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3,3V stanowczo za male. -12V tez kicha.

Pozdro

Dexter

Sam jesteśza mały Dexterku :) , Epox 8rda3+ nie pokazuje napiecia +3.3V tylko napiecie dla pamieci. samael zapewne ma ustawione dla pamiątek napiecie 2,9V i w takim wypadku jest wszystko OK. Jesli ktos chce zmierzyc +3.3 na EP to tylko miernikiem.
Uff to dobrze bo ja mam 8RDA+ i pewnie pokazuje tak samo bo przy 3.3V mam pokazane 2.61V i zaczynalem sie niepokoic ale to faktycznie jest takie samo napiecie jak mam na pamieciach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chyba ze tak :) Na 8RDA3+ sie nie znam ale skoro jest napisane 3,3V -2,9V to dla mnie kicha :) Jezeliby napisal Vmem to spoko :)

Czyli panowie inzynierowie z Epoxa dali du....

Pozdro

Dexter

No dali dali ale co zrobić :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To odrazu ja, aby nie zakłądać nowego topica ja się wtrące. Mam zasilacz firmy DEER 400W. Proc to AXP 1700+ @ 2300MHz przy napięciu 1,8. Dodatkowo dwa wentyle w obudowie, cd rom, cd rw, hdd w sumie standart i:

3,3 - 3,1 i to ok

5 - 4,97 to też

+12 - 13,19 - ?

-12 - -13,02 - ?

8)

Zastanawia mnie +12 i -12...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze że cię to zastanawia - jak na mój gust to to przez te 12V może cię czekać niemiła niespodzianka - ale niech się fachowcy wypowiedzą. Gdzieś na forum było już że im bliżej 13V tym gorzej, ale przy 2300Mhz to nie dziwne. 5V przy takim @ to naprawdę OK :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To odrazu ja, aby nie zakłądać nowego topica ja się wtrące. Mam zasilacz firmy DEER 400W. Proc to AXP 1700+ @ 2300MHz przy napięciu 1,8. Dodatkowo dwa wentyle w obudowie, cd rom, cd rw, hdd w sumie standart i:

3,3 - 3,1 i to ok 

5 - 4,97 to też

+12 - 13,19 - ?

-12 - -13,02 - ?

8) 

Zastanawia mnie +12 i -12...

Tolerancja dla +12 powinna wynosić +-10% tu juz jest chyba za duze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...