pl00b00 Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 pytanie jak powyzej. obecnie mam wierze sony + 2 glosniki (za nie dlugo klejne 2) podlaczone do kompa kablem z jackiem, a z drugiej strony do wierzy 2 chinchami. tylko, ze wtedy ma jakis taki slaby dzwiek- nie daje 100% swojwj mocy :P i jest jakby mono?? jak to poprawnie podpiac ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 pytanie jak powyzej. obecnie mam wierze sony + 2 glosniki (za nie dlugo klejne 2) podlaczone do kompa kablem z jackiem, a z drugiej strony do wierzy 2 chinchami. tylko, ze wtedy ma jakis taki slaby dzwiek- nie daje 100% swojwj mocy :P i jest jakby mono?? jak to poprawnie podpiac ?? Podlaczone OK, moze to kwestia dzwiekowki albo ustawien? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werki Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 A co masz za dzwiekowke. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 albo ktos zgeil robienie kabli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 no wlasnie ja mam tak samo podlaczone mam wieze Daewoo i 2 kolumny i subwoofer aktywny SONY i mam 200% mocy az nie wyrabia cos ;) ale spoko dom mi sie trzesie caly jak puszcze na polowe na tubie !! :):) a mam sb 128 pci i mam tez jackiem i chinchem ale kabel kosztowal 18 zl i to dobrej firmy MONSTER ten kabel jest a ty jaki masz kabel???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogi Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 pytanie jak powyzej. obecnie mam wierze sony + 2 glosniki (za nie dlugo klejne 2) podlaczone do kompa kablem z jackiem, a z drugiej strony do wierzy 2 chinchami. tylko, ze wtedy ma jakis taki slaby dzwiek- nie daje 100% swojwj mocy :P i jest jakby mono?? jak to poprawnie podpiac ?? ja mam z jednej strony malego jacka z drugiej dwa chinche, wszystko idze na wzm technicsa albo pioneera i muza porusza sciany :D kable kupowalem 5 lat temu jakies normalne (czyt - najtansze) i wszystko OK. Sprawdz jak masz polutowane koncowki, czy moze maly chinch nie ma zwarcia.... nie wiem co jeszcze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 Mam takie samo podłączenie, (kabel made in ja :D ) i wszystko śmiga bez zażutu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 Prawdopodobnie masz zle zrobiony kabel (zwarcie) lub niedocisnietego jack'a do konca. Takie polaczenie to standard wiec jezeli gdzies po drodze nic sie nie dzieje z kablem to wsio powinno smigac. Sprawdz tez we wlasciwosciach karty czy cos nie jest zle ustawione. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 no wlasnie ja mam tak samo podlaczone mam wieze Daewoo i 2 kolumny i subwoofer aktywny SONY i mam 200% mocy az nie wyrabia cos ;) ale spoko dom mi sie trzesie caly jak puszcze na polowe na tubie !! :):) a mam sb 128 pci i mam tez jackiem i chinchem ale kabel kosztowal 18 zl i to dobrej firmy MONSTER ten kabel jest a ty jaki masz kabel???? Prawdopodobnie masz takie przesterowanie sygnaluu daltego ze na dźwiękowce niemasz ustawionego wyjscia liniowego, tylko wyjsce glosnikowe. Nieiwem jak jest na tym SB, ale mozliwe ze musisz przestawic zworką Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 he nie zaskomplikowane troszke podociskane mam wszystko :):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 Tak jak juz mowili podociskaj kable bo przeciez musi dzialac :twisted: Ja rowniez mam podlaczona wieze do kompa (2 kolumny z wiezy sa z przodu a 2 glosniki z kompa z tylu) Karta to SB Live i daje nieziemsko :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 Bywaja karty ze wzmacniaczem na pokladzie i roznym poziomie napiecia wyjsciowego na wyjsciach SPK-OUT i LINE-OUT. Dawno temu mialem SB Awe64 (ze wzmacniaczem) i napiecie owo wynosilo ok 6V. SB Live ma ujednolicone na ok 1,8V (standard CD to 2V). Obecnie na Audigy jest ciut glosniej. Zalezy tez od sterownikow i systemu (zdecydowana roznica miedzy ster pod XP a 9x,Me). PS. Ale na brak mocy to nie narzekam ;) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl00b00 Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 no kable mam made in ja bo qrde musze miec dlugie strasznie (okolo 5 metrow). karta dzwiekowa to ta z mojej plyty z podpisu. a kabel mam podppiety w wyjscie tam gdzie podpinam glosniki od koompa. moze to zjebal-em ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 moj kumpel ma podobny problem, kabel kupil - tanio, dzwiek jest onb na via apollo pro 133 od msi. audio od techniksa komplet... hmmm ??? u niego daje baaardzo cicho ze az ledwo u mnie @ live mam podlaczony aplituner techniksa 2x100 a pod niego duze qadrale 2x140 wszystko idzie miodzio nad dowolnym ustawieniu glosnosci miksera - podpiete pod lajn aut... moj wniosek - karty onb maja za slabe napiecia. byc mozecos da sie przezworkowac lub jakis wzmacniacz sygnalu dodac.... tu juz niech sie wypowie ktos kto wie ja mowie moze ;-) POZDRO 8) sprawdzil bym nawet z ciekawosci na moim onb dzwieku ale chyba sobie daruje... z lenistwa i ze... strachu przed sis/ecs-onb-snd hehe ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...