sadaman Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2012 (edytowane) Witam. Mam problem ze świeżo złożonym zestawem. Jego konfiguracja jest następująca: Płyta Główna - ASROCK Z68 EXTREME 3 GEN3 Procesor - Intel i5 2500k Pamięć - Corsair DDR3 2x4048MB 1600MHz CL9.0 XMP Vengeance LP Dyski Twarde - Systemowy 500GB Seagate Momentus 7200 obr/min, Magazyn 1TB Seagate Momentus 7200 obr/min Zasilacz - Tacens Radix V-650 Napęd optyczny - BluRay LG Czytnik Kart Chłodzenie na procesorze wymienione na - nie pamiętam firmy. Obudowa - 4 wentylatory. Problem polega na tym że wszystko ładnie i pięknie działa, do momentu gdy nie pozostawie komputera włączonego i nic na nim nie robie przez conajmniej 40 minut. Po tym czasie gdy chcę z niego skorzystać okazuje się że otwarcie jakiejkolwiek aplikacji, programu czy nawet wejście w menadżer urządzeń czy mój komputer zajmuje nieraz i minute czasu. Wygląda to tak jakby komputer "mulił". Problem jednak w tym, że w tym czasie użycie procesora jest na poziomie około 15%, pamięci około 1-1,5 GB. Jest także kłopot z wyłączeniem komputera, ponieważ nie chce się wylogować i zazwyczaj po 5 minutach robię twardy reset albo klawisz zasilania prztrzymuje przez kilka sekund aż do wyłączenia się PC. Temperatura procesora na poziomie około 35 stopni. Czy ktoś z forumowiczów spotkał się z podobnym problem, czy może ten model tak już ma. Bardzo proszę o pomoc / wskazówki. Niestety nie uśmiecha mi się co chwilę wyłączać Pc po to aby po resecie móc znów z niego normalnie korzystać...w końcu nie o to chodzi;/ Edytowane 4 Lutego 2012 przez sadaman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2012 Pewnie dysk ci parkuje. Wyłącz to w opcjach zasilania. Poza tym jest dział o tych płytach. Nie zaśmiecaj forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...