qwerty_99 Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2012 Potrzebuję Waszej pomocy. Muszę złożyć zestaw do 2000zł. Przeznaczenie komputera to głównie internet, pakiet biurowy, filmy, czasem jakaś gra. Ponieważ od dawna już nie jestem w temacie (tj. nowości na rynku) to skorzystałem z konfiguratora ze strony jednego ze sklepów. Procesor: Intel® Core™ i5-650 (3.2 GHz, 4 MB Cache, 2.5 GT/s) Płyta główna: MSI H55M-E23 Pamięć: Corsair DDR3 2X 2GB 1333MHz CL9 XMS3 Core i5 and Core 2 Dysk: WD Caviar Blue 500 GB WD5000AAKS 16MB cache SATA-II Zasilacz: be quiet! Pure Power L7-350W Obudowa: CoolerMaster Elite 331 Black-Silver Karta graficzna: ??? Proszę o wszelkie sugestie. Każda będzie bardzo pomocna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2012 Zestaw zwyczajnie zły, bo wybrałeś dwurdzeniowy proces, którego jedyną zaletą jest niepotrzebna Tobie zintegrowana grafika, a tak w ogóle jest to stara już platforma, której sens zakupu jest zerowy. W jakim sklepie planujesz dokonać zakupu? Jakieś wymagania szczególne - max wydajność, cisza, wielkość skrzynki? W jakiej rozdzielczości grasz i działasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwerty_99 Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2012 Komputer nie będzie dla mnie, więc ciężko coś więcej powiedzieć. Na pewno max wydajność i cisza w tej cenie. Porównując ceny, myślę że zakupu dokonam w agito.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2012 Czyli składasz komuś komputer nie wiedząc nawet czego oczekuje? Kupując w morele i wpisując PurePC masz za free przesyłkę i składanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwerty_99 Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2012 Ktoś mnie poprosił o pomoc w złożeniu komputera. Jako, że nie bardzo się w tej chwili orientuję w tym temacie (tak jak pisałem) proszę o pomoc na forum. Nie traktuję tego w taki sposób, w jaki to ująłeś. Podałem wybrany przeze mnie zestaw prosząc o ew. korekty i sugestie. Tak jak wspomniałem, główny warunek to cena - 2000zł. Zestaw ma być najbardziej wydajny w tej cenie. Co do rozdzielczości, nie jestem w stanie tego powiedzieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2012 Zatem wypadałoby tego kogoś poinformować, że takie zakupy zwykle kończą się kupnem dóbr niespełniających powierzonych im zadań. Czasem jakaś gra, ale jaka, co to znaczy czasem i w jakiej rozdzielczości nie wiadomo.. Do BF warto brać polecany, ale do CS'a na CRT raz w miesiącu szkoda 200 zł nawet wydać i bądź tu mądry. Wielu znajomym pomagałem i dla mnie podstawą jest poznanie wymagań i oczekiwań, bo dla wielu ludzi 2k na komputer to bardzo dużo i głupio potem gdy się nie sprawdza. Szkoda na przykład pakować komuś "prądożernego" HD 6790 do przeglądania internetu tylko. Zestawy 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...