x21 Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2012 Witam, mam pewien problem z moim pc mianowicie często brałem sobie zasilanie 5 v z wolnego molexa lecz dziś gdy chciałem <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> je do programatora niechcący złączyłem 2 druciki doszło do zwarcia i pojawiła się mała iskierka na molexie, komputer działał potem jeszcze minute ale nagle zgasł i świeciła się tylko tak leciutko dioda która normalnie śiweci mocno przy włączonym pc gdy próbowałem włączyć go z powrotem to nie reagował, następnie wyłączyłem listwe i gdy włączyłem ją z powrotem dioda nie świeciła już w ogóle i tak samo komputer nie reaguje na włączenie .Sprawdzałem teraz napięcie ma molexie i zarówno na lini 12 i 5 v pokazuje napięcie około :0,08,0,02 v itd . Bardzo proszę o pomoc . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2012 (edytowane) Możesz spróbować zewrzeć styk zielony z czarnym w wtyczce 20\24-pinowej (tej co idzie do płyty głównej) jak zasilacz się uruchomi to jest pewna szansa że może być OK. 100% pewności będziesz miał jak podmienisz na inny model zasilacza, który wiesz że jest sprawny. Edytowane 6 Lutego 2012 przez KoVol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2012 Padła przetwornica STD-BY. Zasiłka do wymiany... Zreszta jaka to zasiłka? Podaj napiecie z czarnego i zielonego kabla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...