Skocz do zawartości
Hesos

Modernizować czy wymieniać

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jo

Mam dylemat i nie wiem jak go rozwiązać. Muszę zrobić coś ze sprzętem tym z sygnatury. Albo sprzedam i wymienie na jakiegoś i5 2400 + R6790/G560 i wyjdzie koło 2 klocki (oczywiście minus hajs za to co sprzedam) lub

Wmontuje w tego Asusa jakiegoś Phenoma x4 + karciocha i wyjdzie koło 1 klocka minus to co sprzedam.

Co by poradzili Panowie :wink: ??

Gram sporadycznie w jakieś ścigałki lub fpp i w rozdziałce minimum 1600x nie pamiętam co tam jest (1050)?? a najlepiej HD :D

Co poradzicie?? Najlepiej wydać jak naj mniej, oczywiście

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyta obsługuje nawet x6, więc ja wybrałbym Phenoma II. Szukaj może jakiejś fajne używki z wysokimi taktami albo nowego 960T, ale to chyba nie szczególnie opłacalne. Chociaż 960T/955 (co tańsze) + HD6870 to fajny zestaw o ile grywasz w wymagające gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wiem że obsłuży i dlatego się zastanawiam. Z drugiej strony mam ochotę wymienić bo coś cewki piszczą na mobo, a to karta sieciowa spalona i tak nie wiem czy pakować hajs w to goowno, ale ogólnie płyta fajna i to taki ćwiek :-| I jest jeszcze trzecia strona "many many many many" :lol:

Ale jak piszesz, że jeszcze warto zmontować mocnego proca to chyba na tym przystane. No chyba że inni poradzą inaczej :wink:

edit.............................

Żonka prawie udobruchana i pewnie wymienię co się da, czyli wkładam nowe:

- i5 2400

- ASRock P67 PRO3 B3

- Corsair 4GB 1333 MHz

- Gigabyte GeForce GTX 560 OC

Sprzedaje to co mam za jakieś 400-450?? (jeśli dobrze licze) i jak??

Podziała to troszke??

Edytowane przez Hesos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi