DarkMind Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2012 a wracając do mojego pytania:P czy G850 też obniża pamięć z 1333 to 1066? czy ten enermax zmieści się do tego fractala? - fractal lepszy od CM? z płytą główną ciężki wybór, sam brałbym zawsze asusa, ale skoro mówicie, że asrock też dobry i ma hdmi chociaż nie wiem czy wykorzystam:P za to asus dodaje kabelki sata:P (lol) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszorlas Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2012 (edytowane) Auto na samym początku pisał, że chce ASUS'a. Mieć pojęcie to pojęcie względne. Napisałem, że czytałem o tych technologiach. Punktując zwrócę uwage na: EPU, Anti-Surge, ESD Guards. TurboV i GPU Boost nie przydadzą się. AsRock ma sens gdyby brał i3 bo Asus'owi brak HDMi i wsparcia technologi Intel video. a wracając do mojego pytania:P czy G850 też obniża pamięć z 1333 to 1066? z płytą główną ciężki wybór, sam brałbym zawsze asusa, ale skoro mówicie, że asrock też dobry i ma hdmi chociaż nie wiem czy wykorzystam:P za to asus dodaje kabelki sata:P (lol) Pisałem Ci już, że tylko i3 nie obniży taktowania RAM'u. Jeśli chcesz zabrać AsRock, a wspominałeś o filmach BluRay to weź wspomnianego i3. Ja wybrałem dla chrzesniaka Asus'a model LE z G530, ponieważ on ma już monitor na DVI i nie będzie podpinał do telewizora. A za zaoszczędzone 300 kupuje grafikę (VTX3D HD4850 - 270zł) Edytowane 8 Lutego 2012 przez lukaszorlas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkMind Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2012 sorrki to nie zwrociłem uwagi, że tylko i3 nie tnie ramu. monitor bedzie wymieniany na jakiś 22 calowy, może 24 ale nie wiem dokładnie kiedy, w sumie hdmi koniecznie nie jest. to skoro 850 też nie ram to może faktycznie zostane przy G620, zwłaszcza, że to do gier komputer nie jest. asrock vs asus o tyle problem, że cena praktycznie identyczna. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszorlas Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2012 (edytowane) DarkMind wiem, jak się czujesz jesli chodzi o wybór płyty: Siła przyzwyczajenia, a faktyczne możliwości. Nie będe już Ci proponował niczego, ponieważ nie chce Ci mącić myśli :D . Powodzenia i daj znać gdy kupisz. Ja kupuje na początku kwietnia na komunijny prezent. Edytowane 8 Lutego 2012 przez lukaszorlas 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkMind Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2012 zamówione! :) Intel Pentium G620 BOX ASRock H61M/U3S3 GoodRam 4GB 1333 MHz WD Blue AAKX 500GB Liteon Enermax NAXN 350W dziękuję wszystkim za pomoc! :) zaryzykowałem: pierwszy raz w życiu kupiłęm asrocka, dysk wd i drugi raz dopiero goodramy mam nadzieje ze nie bede zalowal :) pzdr:) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszorlas Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2012 a obudowa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2012 (edytowane) Proszę nie komentować w ten sposób moich wypowiedzi. Przeczytałem wczoraj funkcje płyt AsRock i Asusa. Często posiadają funkcje podobne lecz inaczej nazwane, ale płyty Asua mają ich więcej. Pozatym Asus ma d-sub i DVI. Dlaczegóż mam tak nie komentować TWOICH wypowiedzi? Co to, święta krowa jesteś? Piszesz bzdury, to Ci je wytykam, jak każdemu. ASUS: - EPU - TurboV - GPU Boost - AI Suite II - Anti-Surge - ESD Guards - ASUS EFI BIOS EZ Mode Ciche rozwiązanie termiczne ASUS-a : - ASUS Fan Xpert ASUS EZ DIY : - ASUS CrashFree BIOS 3 - ASUS EZ Flash 2 - ASUS MyLogo 2 100% wysokiej jakości kondensatory polimerowe AsRock: - ASRock Extreme Tuning Utility (AXTU) - Instant Boot - ASRock Instant Flash - ASRock AIWI - ASRock APP Charger - SmartView - ASRock XFast USB - Hybrid Booster: - ASRock U-COP - Boot Failure Guard (B.F.G.) - Combo Cooler Option (C.C.O.) - Good Night LED A Tym mnie rozłożyłeś na łopatki :rolleyes: I tylko utwierdziłeś w przekonaniu, że piszesz na temat o którym masz pojęcie takie, jakie dane wyczytałeś ze stron producentów albo materiałów reklamowych. Edytowane 8 Lutego 2012 przez QrVicH 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszorlas Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2012 zatem oświeć mnie i wytłumacz przewagę AsRock nad Asusem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkMind Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2012 (edytowane) a wracając do tematu i pytania... :P :P Fractal Core 1000 - chociaż dla siebie bym go nie wziął, nie podoba mi się, CM októrym pisałem ładniejszy,ale czytałem, że Fractal jednak lepiej zrobiony, a osoba dla której jest ta obudowa i tak nie bedzie na nią patrzyła, stąd ten wybór - pierwszy raz spotykam się z takim ułożeniem dysków w obudowie - aż zastanawiałem się czy im się nic złego nie dzieje, ale potem pomyślałem, że mądrzejsi w tym temacie odemnie by krzyczeli, że to źle a że nikt nie krzyczy to wziąłem. ;) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Dzięki za pomoc! :) komp złożony, włącza się szybciej niż mój z sygnaturki, jakoś mniej tych ekranów po drodze, śmieszny ten bios graficzny, fajnie wygląda. szybciej sie uruchamia i mam wrażenie, że płynniej chodzi, jestem bardzo zadowolony. Obudowa - dużo ładniejsza niż na fotkach ! jest po prostu niefotogieniczna, bo realnie wygląda bardzo fajnie, mała zgrabna, fajna. do tego wybrałem monitor budzetowy: LG 23" LED E2360T-PN jest dużo lżejszy nawet od mojego starego 19 calowego LCDka mniej ustawień niż w moim HP LP2475w - ale to mi właśnie odpowiada bo mało można zepsuć i niespecjalnie trzeba ustawiać po wyjęciu z pudełka. leciutki, zgrabny, fajny. dzięki i pozdrawiam :) Edytowane 12 Lutego 2012 przez DarkMind 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...