Gość Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 witam mam pytanie bo chcialbym zmienic tasme na nowa (dostalem z dyskiem tasme ATA 100) a w plycie mam starsza wersja - przy nowej tasmie 1 pin jest zaslepiony i czy moge wyciac ten pin z plyty glownej ?? czy nie ?? (tak zeby mi nowa tasma wchodzila bez problemu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symbiont Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zostaw lepiej ta stara tasme bo nowa i tak nic ci raczej nie przyspieszy - wiec nie warto wylamywac tego pina :) :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killah Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 w czasach K6-2 nie było jescze ATA100 więc płyta nie obługuje tego standardu :/ wymiana taśmy nic ci nie da więc szkoda ciąc płyte... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 aa dzieki wielkie :D za odpowiedzi........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zostaw stara tasme, w ostatecznosci, jesli bedziesz mial jakies dziwne objawy, tj niestabilne transfery oraz/i ginace pliki to usun z plyty ten pin i zaloz tasme 80cio zylowo. Powinno pomoc. Tak mialem na FIC VA-503+ wlasnie z dyskiem ATA66 - na zwyklej tasmie ni huhu, a na ATA66 wymiatalo elegancko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qra Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 A nie prościej "odślepić" ten pin w taśmie, mi zawsze do tego celu wystarczał mały śrubokręcik, bo ta zaślepka jest zazwyczaj bardzo cienka. Co do płyt pod k6-2 to wiele miało już ATA66 czyli potrzebne były taśmy 80 żyłowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 A nie prościej "odślepić" ten pin w taśmie, mi zawsze do tego celu wystarczał mały śrubokręcik, bo ta zaślepka jest zazwyczaj bardzo cienka. Co do płyt pod k6-2 to wiele miało już ATA66 czyli potrzebne były taśmy 80 żyłowe. Nie zawsze jest to zaslepka, czesem po prostu tak jest odlana wtyczka, ze nie ma dziurki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 ja mam taka wtyczka ze nie jest to zaslepiony otwor.... jest tak poprostu odlana :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 słuchajcue :D a co by sie stało gdybym w pasku iDE do HDD nei miał jednego pina??? bo w kieszeni od dysku sobie na wyjsciu ujeb..urwałem :) niewłasciwy pin i teraz jednego brakuje:P hyhy nie probowałem tego po tym nawet podłaczac ale tak z ciekawośći czy to by mogło dalej działac?? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin77 Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 wypalić to zaślepke i po kłopocie, nieraz tak robiłem i negatywnych skutków nie było :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...