Skocz do zawartości
bLinD

Pomocy !!!! - Poszukuje projektu obudowy z plexi !!!!?

Rekomendowane odpowiedzi

polarny ta bude chyba kupil a nie robil , jak dobrze pamietam

to jaki problem go poprosic aby ja rozebral i zwymiarowal ?? 8O

gdybym mial taka bude , to od razu po zakupie podalbym wszystkim tutaj wymiary dokladne takiej obudowy (wszystkich czesci) aby mogli sobie takowe zrobic samemu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile pamiętam to Polarny zrobił tę obudowę sam i dzięki temu wygrał konkurs.

Obudowa tworzona przezemnie dla mojego kolegi - Zebro.

Chodziło nam o wyeksponowanie całego wnętrza, a zarazem na wysokiej jakości wykonania. W całości wykonana ręcznie.

Postanowiłem wykonać przeźroczysty zasilacz - kolejne maksymalne wyeksponowanie. Wykonałem jeszcze przeźroczyste opakowanie na nagrywarkę, ale niestety chodziło o wygodę - nagrywarka często wędruje i w obudowie z plexi bardzo szybko porysowałaby się.

Za chłodzenie posłużył Volcano 7+ (www.4max.com.pl) - regulator zamontowałem w miejscu, gdzie dostęp będzie bardzo szybki, oraz 4 wiatraczki wpychające do wnętrz obudowy zimne powietrze.

By uzyskać lepszą wydajność sprzętu (chodzi o overclocking) zastosowałem pamięci OCZ PC3000 (www.4max.com.pl), kartę Gaiwnard GeForce3 PowerPack!! (www.mmv.pl), płytę ABIT KX7-333 (VIA KT333), AthlonaXP 2000+ (AGOIA). W planach jest BOXowa wersja SB Audigy.

Oświetlenie - to mały, 4cm neonik (pewnie wkrutce dostępny będzie w firmie 4MAXCool). Planuje jednak włożyć jeszcze dwa takie neoniki.

Na dole znajdują się dwie diody niebieskie (bardzo mocno świecące), które pełnią rolę HDD LED'a (dioda Clear) i Power LEDa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi