Martines098 Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 Witam chcę się poradzić was w sprawie BIOS do Gigabyte OC 6850. Z której firmy wgrać i w ogóle jak to się robi? Może macie jakiś porządny poradnik krok po kroku? Chodzi mi o to aby miała odblokowane możliwości zmiany napięcia. I tak tak wiem stracę gwarancje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 (edytowane) Ściągasz program MSI Afterburner i zaznaczasz w opcjach "unlock voltage control" oraz "unlock voltage monitoring" http://gallery.dpcdn.pl/ImageGalleryProxy.ashx?file=20110121003929_02.png&noBar=1 Zaraz cię admini okrzyczą że nie znasz regulaminu. Odnośnie 6850 jest temat zbiorczy i tam powinieneś zadać pytanie. Edytowane 10 Lutego 2012 przez KoVol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martines098 Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 Tak jak pisałem w tej wersji nie ma możliwości zmiany napięcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 Do tej grafy nie wrzucisz innego biosu bo ma niereferencyjne pcb, tylko ją w taki sposób ubijesz. Ja się z tym pogodziłem i jadę na tym co daje max na 1.15v (nie mierzone wg biosu tyle jest) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martines098 Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 No własnie ponoć da się dać inny bios z innej firmy a kręci się kijowo bo na GPU stoi już na 876 i mem 1129 Bo na wersji OC nie da się zmienić napięcia a wersja bez OC właśnie się da Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...