Caleb Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 (edytowane) <p>Ciemność! Widzę ciemność! Ciemność widzę! Krzyczał zdezorientowany Maks w Seksmisji, chcący drżącym głosem rozgonić mrok i strach, zalegający wokół niego... Jednak niektórym bohaterom ciemność absolutnie nie przeszkadza, ale o zgrozo, dodaje skrzydeł czyniąc z nich niepowstrzymanych egzekutorów lub gwałcicieli - niepotrzebne skreślić. Jackie Estacado jest właśnie takim przypadkiem - płatnym zabójcą i ojcem chrzestnym mafijnej rodziny Franchetti, który wykonuje wyroki bez mrugnięcia powieką. Nieprzenikniony mrok spowija jego umęczoną duszę, ale w przypadku Estacado takie stwierdzenie oznacza coś więcej, niżeli usposobienie czy charakter... Ciemność to również potężny lecz nieco „toksyczny” sprzymierzeniec Jakcie'go... Właściciele konsol przekonali się o tym kilka lat temu, gdy pierwsza odsłona The Darkness zadebiutowała na sklepowych półkach, błyskawicznie gromadząc wiernych wyznawców. Sequel na szczęście pojawił się także na komputerach osobistych - niech więc stanie się... Ciemność!</p> RECENZJA THE DARKNESS II - JAKCIE! WIDZĘ CIEMNOŚĆ, KREW I FLAKI! Edytowane 17 Lutego 2012 przez Caleb 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 Recka na gametrailers mnie ostudziła, poczekam na inne opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpectatorX Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 (edytowane) Odpaliłem ten badziew, demo oczywiście. Masa bugów, grafika budzi we mnie bardzo mieszane uczucia, tekstury niby ostre, ale jakieś dziwne filtry są nałożone które psują pozytywny odbiór tego. Podoba mi się dobrze zrealizowany dźwięk przestrzenny. Optymalizacja jest bardzo w porządku. Chociaż co do grafiki to może poprostu moja grafa jest już tak walnięta, że generuje te błędy, cóż po wypłacie i wyposażeniu się w nową grafikę odpalę jeszcze raz. Długo nie grałem, bo na początku więcej patrzenia niż prawdziwego grania... Narazie czekam na ostatnio zapowiedzianą rozszerzoną wersję hard reset, a to zapowiada się cudnie ;-) Edytowane 10 Lutego 2012 przez SpectatorX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 Rzecz gustu - mnie grafika się podoba, bugów żadnych nie zauważyłem, śmiga perfekcyjnie i daje sporo satysfakcji z jatki, zwłaszcza jeśli opanuje się sterowanie - bo jest sporo możliwości jak na FPS. Ot, taki Blood II się przypomina, a im dalej, tym ciekawiej. Natomiast po HR podstawowym żadna siła na ziemi nie zmusi mnie do zobaczenia dodatku :> 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 Jak narazie miałem okazję przetestować tylko demo, po demie moje wrażenia jak najbardziej pozytywne, dobra optymalizacja, grafika niezła choć nie przepadam za komiksową grafą i IMO bardzo fajna rzeź w fullu może być całkiem przyjemnie jak dostaniemy różne moce, trochę się bałem jak to będzie ze sterowaniem, bo mamy praktycznie dodatkowe 2 "rączki" :) ale jest jak najbardziej ok. Co do skojarzeń z bloodem, to mi się jakoś nie kojarzy, chociaż ja sklerozem mam, to może dlatego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 Recki na portalach raczej nie porywają, ot taki średniaczek na poziomie 7/10. Jak do tego wyczytałem, że pod względem klimatu ustępuje pierwszej części i dodatkowo wątek fabularny jest krótszy niż 5h to ja pasuje. Może kiedyś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 No ale z tego co mi wiadomo to w co-op'ie masz oddzielną uzupełniającą kampanię, więc jest to dodatkowe kilka godzin pod warunkiem, że ma się z kim zagrać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 Powiem tak , jako ze to forum glownie technologiczne Nie onet.pl to jak na gre wydana w 2012 roku to jest ! technologiczny badziew z grafika jak z 2005 roku potrafiacy co prawda dac troche frajdy ale jesli ktos pisze ze grafika tego typu jest OK to jest poprost dzieciakiem bez smaku . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 (edytowane) Powiem tak , jako ze to forum glownie technologiczne Nie onet.pl to jak na gre wydana w 2012 roku to jest ! technologiczny badziew z grafika jak z 2005 roku potrafiacy co prawda dac troche frajdy ale jesli ktos pisze ze grafika tego typu jest OK to jest poprost dzieciakiem bez smaku . Z drugiej strony stoją onaniści sprzętowi podniecający się teksturami hi-res, bo przecież bez grafy jak w C2 gry już nie można wypuścić. Szkoda gadać - zgadzam się z jednym to nie jest onet, więc darujmy sobie takie ”dorosłe” opinie. Edytowane 10 Lutego 2012 przez Caleb 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 Darkness 2 ma poważny problem z fov ,ja czekam jak wypuszczą patch do tego. http://www.youtube.com/watch?v=DPDq_qvsKUA&list=UUy1Ms_5qBTawC-k7PVjHXKQ&index=4&feature=plpp_video 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 (edytowane) Recki na portalach raczej nie porywają, ot taki średniaczek na poziomie 7/10. Jak do tego wyczytałem, że pod względem klimatu ustępuje pierwszej części i dodatkowo wątek fabularny jest krótszy niż 5h to ja pasuje. Może kiedyś. 5H to chyba biegiem przez plansze bez chwili spoczynku, no ale więcej niż 8H nie będzie w singlu. W każdym razie norma w shooterach. Edytowane 10 Lutego 2012 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 5, a 8 to jednak różnica. Ten coop to online czy na splicie też? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 5, a 8 to jednak różnica. Ten coop to online czy na splicie też? Jeszcze nie sprawdzałem, ale, w splita to szczerze wątpię na PC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2012 (edytowane) Skusiłem się bo strasznie mi blood-em wiało :) a do blood-a mam sentyment. Myślę, że nie ma czego żałować, to co w FPS-ie ma być core-owe czyli 'strzelanie' (feeling) jest genialne, nie pamiętam fps-a w którym strzelanie dawałoby tyle frajdy, no właśnie to są te stare czasy blood-ów... Dla mnie rodzynek, przechodzi się za jednym tchem, tak mnie wciągnęło, więc polecam. Zapomniałem dodać widescreen fixer działa u mnie z d2 poprawnie, więc nie trzeba czekać na patch-a. Niestety FOV zaserwowany przez twórców (45) jest klaustrofobiczny. IMHO póki co najlepsza premiera tego roku. Edytowane 12 Lutego 2012 przez ojejku 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2012 Mam to x360 dzieciak wczoraj zaczął i skończył, dobra wciągająca fabuła, klimatyczna, krwawa i krótka, gra za 200zł powinna trawać dłużej a nie 4-5 godzin (tyle mu to zajęło) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2012 (edytowane) Dokładnie, mnie też to Blood II: TC wieje – co bardzo mi odpowiada ;] Edytowane 12 Lutego 2012 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2012 (edytowane) Skończyłem grę właśnie przed chwilą, krótko mówiąc wypas. Długość idealna, nie wiem o co chodzi z narzekaniami. Gameplay jest prześwietny, samo strzelanie jest genialne. Szkoda tylko, że jak to za starych czasów nie można mieć więcej giwer przy sobie niż dwie. Te schizy, szpital, "piekło", genialny voice acting, fabuła (nie nużąca, a wręcz porywa dalej) i to strzealnie ehh nie można przejść koło tej gry obojętnie. Póki co największe zaskoczenie, jak mi takich gier brakuje (blood, shogo etc)... Żałuję teraz strasznie, że pierwszej części nie ma na pc-ty. Edytowane 12 Lutego 2012 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2012 To ile jest tego grania? 5-6h? Poczekam na przeceny, wczoraj kupiłem za taką samą kasę kompletne wydanie New Vegas które starczy na pewno na +100h... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2012 To ile jest tego grania? 5-6h? Poczekam na przeceny, wczoraj kupiłem za taką samą kasę kompletne wydanie New Vegas które starczy na pewno na +100h... Tak z 7 godzin zajął mi singiel na spokojnie, ale jest jeszcze mini-kampania dla Coopa, która zajmuje dobre 2 godziny - choć to wciąż mało, bo mój apetyt został mocno rozbudzony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skus Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2012 Gra super, brakuje mi tylko swobody w poruszaniu z jedynki, chodź przez to jest bardziej dynamiczna. Tak czy siak obie części polecam, no i Mike Patton w roli ciemności! 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 13 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2012 Hmm liznąłem demo, w jedynkę nie grałem, Darkness kilka razy czytałem. Graficznie szczerze mówiąc nie wiem co sądzić. Ale jak czytam że to jest krótsze od CoD to odechciewa mi się i to bardziej niż zwykle :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpectatorX Opublikowano 13 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2012 Tak czytam ten temat i dochodzę do wniosku, że ludzie pozapominali co to ładnie zrobiona gra zajmująca więcej niż 10h. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 13 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2012 Tak czytam ten temat i dochodzę do wniosku, że ludzie pozapominali co to ładnie zrobiona gra zajmująca więcej niż 10h. rozwiń swoja myśl, chodzi ci o residenta, silent hill czy shadow man, wiem były super teraz takich nie ma bo gracz ma nie meczyc z przejściem tylko ma iść przez fabułę prawie bezstresowo, ci co chcą męczarni maja gry sieciowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 13 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2012 gra rewelacyjna, nie wiedzialem ze jest ksiazka Darkness? musze czympredzej ja kupic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 13 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2012 gra rewelacyjna, nie wiedzialem ze jest ksiazka Darkness? musze czympredzej ja kupic Ściślej to seria komiksów o charakterystycznej kresce - LINK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2012 Tak czytam ten temat i dochodzę do wniosku, że ludzie pozapominali co to ładnie zrobiona gra zajmująca więcej niż 10h. rozwiń swoja myśl, chodzi ci o residenta, silent hill czy shadow man, wiem były super teraz takich nie ma bo gracz ma nie meczyc z przejściem tylko ma iść przez fabułę prawie bezstresowo, ci co chcą męczarni maja gry sieciowe Darksiders zajęło mi jakieś 15h. To dużo. Teraz czekam na dwójkę a Darkness II najpewniej łyknę po promocyjnej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master Of Flamaster Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2012 Tak z 7 godzin zajął mi singiel na spokojnie, ale jest jeszcze mini-kampania dla Coopa, która zajmuje dobre 2 godziny - choć to wciąż mało, bo mój apetyt został mocno rozbudzony :) to polecam zagrać w The Darkness (1) na ps3 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2012 to polecam zagrać w The Darkness (1) na ps3 ;) Brak PS3 trochę to utrudnia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 (edytowane) <p>Ciemność! Widzę ciemność! Ciemność widzę! Krzyczał zdezorientowany Maks w Seksmisji, chcący drżącym głosem rozgonić mrok i strach, zalegający wokół niego... Jednak niektórym bohaterom ciemność absolutnie nie przeszkadza, ale o zgrozo, dodaje skrzydeł czyniąc z nich niepowstrzymanych egzekutorów lub gwałcicieli - niepotrzebne skreślić. Jackie Estacado jest właśnie takim przypadkiem - płatnym zabójcą i ojcem chrzestnym mafijnej rodziny Franchetti, który wykonuje wyroki bez mrugnięcia powieką. Nieprzenikniony mrok spowija jego umęczoną duszę, ale w przypadku Estacado takie stwierdzenie oznacza coś więcej, niżeli usposobienie czy charakter... Ciemność to również potężny lecz nieco „toksyczny” sprzymierzeniec Jakcie'go... Właściciele konsol przekonali się o tym kilka lat temu, gdy pierwsza odsłona The Darkness zadebiutowała na sklepowych półkach, błyskawicznie gromadząc wiernych wyznawców. Sequel na szczęście pojawił się także na komputerach osobistych - niech więc stanie się... Ciemność!</p> RECENZJA THE DARKNESS II - JAKCIE! WIDZĘ CIEMNOŚĆ, KREW I FLAKI! Edytowane 17 Lutego 2012 przez Caleb 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominatorckm10 Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 Mam problem jak wchodzę do gry i jakiś gosciu gada i widac go podwójnie myślełem że jak będe grał to będzie normalnie a tu nic nadal widac wszystko podwójnie pomocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...