Skocz do zawartości
szczotas

DELL, HP a może coś innego?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, który z tych monitorków będzie lepszy od reszty? Są jakieś ewidentne różnice, plusy oraz minusy? Może zaproponujecie jakiś inny w tej cenie? Zależy mi na tych 20 calach (bo pieniążki nie są wielkie a nie chcę pakować się w jakieś większe rozmiary, tym samym stracić na jakości). Użytek: gry, filmy, przeglądanie internetu, czyli standardowo.

Monitor Dell 20" LED IN2030M - Monitory LED - Sklep internetowy Agito.pl

Monitor HP 20'' LED LE2002x - Monitory LED - Sklep internetowy Agito.pl

Monitor HP 20" LED 2011x - Monitory LED - Sklep internetowy Agito.pl

Specyfikacja sprzętu:

Płyta GigaByte GA-P31-DS3L

Procesor Intel Pentium Dual Core E2160 1.8GH 1MB BOX

Zasilacz Chieftec GPS-450AA-101A 450W 120mm

Pamięć DDR2 2x1GB PC6400 800MHz OCZ Platinum rev.2 CL4 OCZ2P800R22GK

[PCIE] Sapphire Radeon HD4850 512MB DDR3 /256bit/

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogranicz wybór do modeli na matrycy IPS, z cyfrowym wejściem DVI

Monitory LCD IPS DVI cena - Porównanie cen w sklepach

(za 600 zł kupisz model 21,5")

ps. wszystkie modele które zaproponowałeś bym odrzucił, bo są właśnie na niskiej jakości matrycy TN :) (ta niska jakość objawia się najgorszymi kątami pionowymi ze wszystkich monitorów jakie do tej pory ludzkość wymyśliła)

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy mi na tym, by był z tego sklepu (raty), może być 600zł. Jestem sceptyczny do 21,5", ponieważ komputer jest już starszy i gry na wiekszej 'rozdziałce' będą chodzić dużo gorzej niż przywykłem na 17" CRTku, czy się mylę? Myślę, że 20" będzie czymś pośrodku, choć to tylko moje subiektywne domysły.

Pozdrawiam i dziękuje za pomoc.

PS Poszperałem troszkę w internecie i znalazłem ten, o którym mówiłeś Kyle, a na dodatek z możliwością rat:

http://allegro.pl/monitor-led-lg-ips225v-bn-ips-hdmi-dvi-5mln-1-ips-i2091746669.html

Teraz pytanie co do nieszczęsnej rozdzielczości i calów, czy różnica między tym a 20" będzie duża?

Edytowane przez szczotas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wcześniej czy później komputer zmodernizujesz, a monitor zostanie. Ostatecznie dla cięższych gier można ustawić dużo niższą rozdzielczośc (np. 1280x720). Tak czy inaczej filmy (szczególnie fullHD) lepiej będzie Ci się oglądać na większym monitorze.

gry na wiekszej 'rozdziałce' będą chodzić dużo gorzej niż przywykłem na 17" CRTku, czy się mylę?

Jak grałeś w 1024x768 to oczywiście że tak. Ale w takim razie i tak będziesz musiał ustawiać niższą rozdzielczość, nawet od tych 1600x900 (np. wspomniane 1280x720)

LG Flatron IPS225

LG Flatron IPS226V

... poczytaj ... chyba lepiej wybrać 226

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi